Seyahat (Yol) izin belgesi şartları! Seyahat izin belgesi nasıl alınır?

TAKİP ET

31 İlde devam eden giriş çıkış yasağı nedeni ile şehirler arası yollar ne zaman açılır? Seyahat (yol) izin belgesi nasıl alınır? Soruları merak edilenler arasında yer alırken her gün binlerce insan valilik ve kaymakamlık binaları önünde sıra olmaya devam ediyor. İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelgede kısıtlamanın 30 büyükşehir ve Zonguldak il sınırları bölgelerini kapsadığını duyurmuştu.

Seyahat (Yol) izin belgesi şartları! Seyahat izin belgesi nasıl alınır?

  İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelgede kısıtlamanın 30 Büyükşehir ve Zonguldak il sınırları bölgelerini kapsadığını duyurmuştu. Seyahat izin belgesi alanlar bu yasaktan ayrı tutularak geçişlerde izin veriliyor. Seyahat izin belgesi başvuru nasıl yapılır? Seyahat belgesi nereden alınır ?  Seyahat belgesi E-Devlet işlemleri ; 

Seyahat İzin Belgesi İçişleri Bakanlığı'na ait Alo 199, e-Devlet Kapısı, otogarlarda oluşturulan başvuru masaları, valilik ve kaymakamlıklardan temin edilebilir. e-Devlet Kapısı üzerinden seyahat izin belgesi başvurusu süreci 4 adımdan oluşuyor.

 e-Devlet Kapısı üzerinden başvuru https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-e-basvuru? yeni=basvuru linkine tıklayarak devam edin.  

 Buradaki formu eksiksiz doldurmanızın ardından başvurunuz Seyahat İzin Kurulu'na iletilecek ve Kurul tarafından değerlendirmeye alınacaktır.

 Seyahat İzin Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonrasında başvuru sahiplerine "Başvurunuz kabul edilmiştir" veya "Başvurunuz ret edilmiştir" şeklinde SMS üzerinden bilgilendirme yapılacaktır.

 Başvurusu kabul edilen yolcular, otogarlarda oluşturulan başvuru masalarından T.C. Kimlik Numarası ile doğrulamaları yapıldıktan sonra kabul edilecektir.

seyahat izin belgesi seyahat belgesi e-devlet seyahat izin belgesi Seyahat (yol) izin belgesi nasıl alınır Seyahat izin belgesi nereden alınır Seyahat izin belgesi başvuru