Şiraz'daki gösterilerde Besic üyesi bir öğrenci hayatını kaybetti

TAKİP ET

TAHRAN İran, Fars eyaletinin yönetim merkezi Şiraz kentinde, 'göstericilerin attığı molotofkokteyli isabet eden'...

TAHRAN İran, Fars eyaletinin yönetim merkezi Şiraz kentinde, “göstericilerin attığı molotofkokteyli isabet eden” milis gücü Besic üyesi bir öğrencinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, Fars Eyaleti Merkez Savcısı Seyyid Mustafa Bahreyni, Şiraz kentindeki gösteriler sırasında Besic üyesi bir öğrencinin, “göstericilerin attığı molotofkokteylinin başına isabet etmesi sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldığını, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını bildirdi.

Haberde, hayatını kaybeden öğrenciye ilişkin bilgi verilmezken olay hakkında soruşturma başlatıldığı aktarıldı.

- İran'daki gösteriler

Tahran'da 13 Eylül'de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından "başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle" gözaltına alındıktan sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin, 16 Eylül'de yaşamını yitirmesi ülke yönetimine karşı protestolara yol açmıştı.

Resmi kaynaklardan olaylarda sivillerin ve güvenlik güçlerinin öldüğüne dair açıklamalar yapılsa da ölü sayısı hakkında net bilgi verilmiyor.

Norveç merkezli İran İnsan Hakları Örgütü ise hafta sonu yaptığı açıklamada, gösterilerde 326 kişinin öldüğünü duyurmuştu. İran medyasına yansıyan haberlere göre, gösteriler sırasında 40'tan fazla güvenlik görevlisi yaşamını yitirdi.

İran mahsa emini protesto Şiraz