Sivas'ta okullara 720 bin lira tutarında spor malzemesi desteği sağlanacak

TAKİP ET

Sivas'ta hayata geçirilen "Spor Sivas Projesi" kapsamında spor malzemesi dağıtım töreni yapıldı.Valilikten yapılan açıklamaya göre...

Sivas'ta hayata geçirilen Spor Sivas Projesi kapsamında spor malzemesi dağıtım töreni yapıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, program 4 Eylül Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ayhan, projenin örnek bir çalışma olduğunu vurgulayarak, Proje ile 2019 yılında 65 bin, 2020 yılında salgına rağmen 50 bin öğrencimiz bir spor dalıyla buluştu. Sağladığımız desteklerle projemiz sürdürebilir olmasını sağlıyoruz. ifadesini kullandı.

Sporun her zaman ve her yerde yapılabilmesi, tabana yayılması için okullarda, semt spor sahalarında, açık ve kapalı spor salonlarında fiziki altyapının her geçen gün daha da güçlendirildiğine dikkati çeken Ayhan, şunları kaydetti:

Bu yıl da ilimiz merkezindeki ve köylerindeki okullarımıza valiliğimiz ve İl Özel İdaremizin desteğiyle tüm branşlar için 720 bin lira tutarında spor malzemesi desteği sağlayacağız. İnanıyoruz ki eğitim hayatını sporla birlikte yürüten, kendisini bir spor branşında geliştiren vasıflı gençlerimiz, bedenen ve ruhen sağlıklı bir yapıya kavuşacaklar. Bu gençlerimiz inşallah gelecekte spor kulüplerimize ve Türk sporuna yetişmiş insan kaynağımız olacaklar.


AA