Siyasi partiler, PKK/YPG destekçilerinin İsveç'teki provokasyonlarına tepki gösterdi

TAKİP ET

Bazı siyasi partiler, terör örgütü PKK/YPG destekçilerinin İsveç'in başkenti Stockholm'deki provokasyonlarına...

Bazı siyasi partiler, terör örgütü PKK/YPG destekçilerinin İsveç'in başkenti Stockholm'deki provokasyonlarına tepki içeren açıklamalar yaptı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İsveç'teki PKK eyleminin yalnızca Cumhurbaşkanı'nı değil, Türk devletini ve Türk milletini de hedef aldığını bildirdi. Perinçek, "Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Cumhurbaşkanı'na şiddet tehdidinde bulunanlar Türk ordusunun ve Türk polisinin ayakları altında kalmaya mahkumdurlar. ABD devletinin dergilerinde Türkiye seçimleriyle ilgili 'kan banyosu olacak' değerlendirmeleri yapılıyor. ABD, piyonlarını sahaya sürdü. PKK'nın kandırdığı gençler, ayaklar altında kalmamak için elinizdeki Amerikan-İsrail silahlarını bırakın, Türk devletine teslim olun." değerlendirmesini yaptı.

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, açıklamasında İsveç'te terör örgütü destekçilerinin Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde gerçekleştirdikleri alçak ve iğrenç eylemi şiddetle kınadıklarını belirterek "Teröre ve teröristlere kol kanat geren ülkeler, bu davranışlarının bumerang gibi kendilerine döneceklerini asla unutmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da şunları kaydedildi:

"İsveç'te hain terör örgütü PKK’ya mensup kişilerin Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik provokasyon girişimini şiddetle kınıyoruz. İsveç makamlarını sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz."


pkk YPG