Siyasilerden Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

TAKİP ET

Bakanlar ve siyasi parti genel başkanları, Emniyet Genel Müdürlüğüne yönelik terör saldırısına tepki gösterdi.Aile ve...

Bakanlar ve siyasi parti genel başkanları, Emniyet Genel Müdürlüğüne yönelik terör saldırısına tepki gösterdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal sosyal medya hesaplarından saldırıyı kınadı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş'ın mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Ankara'da İçişleri Bakanlığı önünde gerçekleşen hain terör saldırısında yaralanan kahraman emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyorum. Terörle mücadelemize kararlılıkla devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, "Ankara'da İçişleri Bakanlığımız önünde, hain teröristlerce gerçekleştirilen bombalı saldırıda yaralanan kahraman emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyorum. Terörle mücadelemizde kararlıyız ve sonuna kadar sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, hain saldırıda yaralanan kahraman emniyet mensuplarına Allah'tan acil şifalar dileyerek, "Ülkemizin birliğini beraberliğini hedef alan bu saldırıyı şiddetle lanetliyorum. Biz büyük ve güçlü bir ülkeyiz; teröre, terör odaklarına asla geçit vermeyeceğiz." mesajını paylaştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy da mesajında, "Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğümüz önünde teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda yaralanan kahraman polis memurlarımıza acil şifalar diliyorum. Birlik ve beraberliğimizi hedef alan hain saldırılara ve teröre devletimiz hiçbir surette geçit vermeyecektir." ifadesine yer verdi.

Milli Eğitim Bakanı Tekin ise "İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü önünde alçakça gerçekleştirilen hain terör saldırısında yaralanan kahraman emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyorum. Terörün her türlüsüyle kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz. Rabb'im ülkemize, devletimize ve milletimize zeval vermesin." ifadesini kullandı.

- Siyasi parti genel başkanlarından saldırıya tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Ankara Kızılay'da meydana gelen terör saldırısını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Saldırıyı etkisiz hale getiren kahraman polislerimize yürekten teşekkür ediyor, yaralı polislerimize acil şifalar diliyorum. Rabb'im milletimize tekrarını yaşatmasın."

BBP Genel Başkanı Destici de mesajında, "Ankara'da TBMM, İçişleri Bakanlığımız ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz yakınında Gazi Meclisin açılacağı bu günde gerçekleştirilen hain ve kahpe bombalı saldırıyı şiddetle lanetliyor, saldırıda yaralanan 2 polis memuru kardeşimize ve İçişleri-Emniyet camiamıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerine yer verdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, "İçişleri Bakanlığına yönelik gerçekleştirilen terör saldırısının faillerini kınıyorum. Gazı Meclisimizin açılacağı günde gerçekleştirilen bu saldırının tüm yönleriyle aydınlatılmasını diliyor, yaralanan emniyet mensuplarımıza ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." mesajını paylaştı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, "Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen bombalı saldırıda yaralanan emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyorum. Bu alçak saldırıyı gerçekleştiren teröristleri lanetliyorum. Allah beterinden saklasın." ifadesini kullandı.

DSP Genel Başkanı Aksakal da mesajında şunları kaydetti:

"Gazi Meclisimizin açılacağı gün meydana gelen menfur saldırı göstermiştir ki Türkiye doğru bir yoldadır. Sayın Cumhurbaşkanı'mız tarafından ortaya konulan kararlı duruş ve Sayın Bakanımız Ali Yerlikaya'nın kararlı iradesi teröre karşı yürütülen bu mücadeleyi daha da yükseltecektir. Küresel emperyalizme karşı topyekün bir mücadele kaçınılmazdır. Olay sırasında yaralanan kahraman polislerimize acil şifalar diliyorum. Demokratik Sol Parti olarak sonuna kadar bu kutlu mücadelenin yanında olmayı sürdüreceğiz. Allah kuvvet versin."

Ankara'daki terör saldırısı Bakanlar Emniyet Genel Müdürlüğü parti genel başkanları terör saldırısı