Somaliland, Etiyopya'nın Somali Bölgesel Yönetimi'ni Las Anod'daki çatışmalara katılmakla suçladı

TAKİP ET

Somali'den tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Somaliland, Etiyopya'nın Somali Bölgesel Yönetimi'ni Las...

Somali'den tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Somaliland, Etiyopya'nın Somali Bölgesel Yönetimi'ni Las Anod'daki çatışmalara asker göndererek karışmakla suçladı.

Somaliland Bakanlar Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Etiyopya'nın Somali Bölgesel Yönetimi'ne bağlı askerler, Las Anod'daki çatışmalara katıldı." ifadesi kullanıldı.

Somali Bölgesel Hükümeti'ne bağlı silahlı kuvvetlere Las Anod kentini hemen terk etmeleri çağrısı yapılan açıklamada, söz konusu kuvvetlerin bölgedeki çatışmaları körüklediğine işaret edildi.

Açıklamada, Somaliland yönetimi tarafından Etiyopya'nın Somali Bölgesel Yönetimi'ne yönelik daha önce de birçok kez uyarı yapıldığı belirtildi.

Etiyopya'nın Somali Bölgesel Yönetimi ise suçlamaları reddederek Somaliland yönetiminin sorumluluktan kaçtığını ve başkalarını suçladığını kaydetti.

Somaliland hükümeti, daha önce de Las Anod'daki çatışmalardan terör örgütü Eş-Şebab, Puntland ve Somali Federal Hükümeti'ni sorumlu tutmuştu.

Somali'nin kuzeyinde ülkeden tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Somaliland'deki muhalifler, Sool, Sanaag ve Ceyni bölgelerinin Somaliland'den Somali devletine bağlanmasını istiyor.

Çatışmalar nedeniyle Somaliland'in Las Anod şehrinden Etiyopya'nın Dollo bölgesine 100 bin sivil geçiş yaptı.


Etiyopya Somaliland