Sorgun Belediyesi, sonbaharda dökülen yaprakları gübreye dönüştürüyor

TAKİP ET

YOZGAT Yozgat'ta Sorgun Belediyesi mevsim şartlarından dolayı dökülen yaprakları ve kuruyan ağaçları doğal...

YOZGAT Yozgat'ta Sorgun Belediyesi mevsim şartlarından dolayı dökülen yaprakları ve kuruyan ağaçları doğal gübreye dönüştürüyor.

Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci, gazetecilere, Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin günlük 50 kilometrekarelik alanda, 48 parkta yaprak temizliği yaptığını söyledi.

Sorgun’da sonbahar mevsiminde sararıp düşen yaprakların, çevre kirliliği oluşturmaması için sabah saatlerinde toplanmaya başladığını ifade eden Ekinci, eylül ortalarında başlayan yaprak mesaisinin, aralık ortalarına kadar devam edeceğini belirtti.

Ekinci, yapılan her işin kalitesini ve verimini artırmak için çalıştıklarını dile getirerek, "Toplanan yaprakları ziyan etmiyoruz. Kuruyan yaprak ve bitkileri kompost üretim tesisimizde öğüterek, doğal gübre haline getiriyoruz, zamanı geldiğinde parklarımızda kullanılacağız. Bu uygulamayla hem toprak mineraller açısından zenginleşiyor hem de daha verimli hale geliyor. Daha güzel bir çevre için hemşerilerimize en iyi hizmeti sunabilmek adına çalışmalarımızı aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

belediye Sonbahar Sorgun Yapraklar