Sporda 2022 böyle geçti: Kasım

TAKİP ET

2022 FIFA Dünya Kupası, Katar'ın başkenti Doha'da başladı - Manchester United, Portekizli futbolcusu Ronaldo ile yollarını ayırdı

Sporda 2022 yılının kasım ayında, 2022 FIFA Dünya Kupası ve Manchester United'ın Portekizli futbolcusu Ronaldo ile yollarını ayırılması damga vurdu.

İlk kez Arap dünyasında bir ülkede düzenlenen futbolun milli takımlar düzeyindeki bir numaralı organizasyonunun Al Bayt Stadı'nda düzenlenen açılış seremonisini, 60 bin taraftar takip etti.

Dünyaca ünlü oyuncu Morgan Freeman'ın yer aldığı ve tüm dünyanın Katar'da bir araya gelmeye davet edildiği açılış töreninde göçebe kabilelerin yer aldığı halk oyunu gösterisi gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış törenini takip etti.

Kupanın açılış maçında Katar ile Ekvator karşılaştı. Maçı Ekvador, Fenerbahçeli Enner Valencia'nın golleriyle 2-0 kazandı.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United, Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo ile yollarını ayırdı.

Kırmızı beyazlı kulüp, 37 yaşındaki golcü oyuncunun sözleşmesinin karşılıklı anlaşma sonucu feshedildiğini açıkladı.

Açıklamada, Manchester United formasıyla 346 maçta 145 gol atan Ronaldo'ya, takıma katkısından dolayı teşekkür edildi.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre kasım ayında sporda yaşanan gelişmeler şöyle:

5 KASIM

- Milli sporcu Adem Asil, İngiltere'de düzenlenen 51. Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda halka aletinde altın madalya kazandı.

- Milli sporcu Eda Sayak, Dünya Tekler-Karışık Çiftler Bocce Şampiyonaları raffa disiplini kadınlar altın nokta kategorisinde altın madalya kazandı.

6 KASIM

- 44. İstanbul Maratonu'nu erkeklerde Kenyalı atlet Robert Kipkemboi, parkur rekoru kırarak kazanırken, kadınlarda Etiyopyalı atlet Sechale Dalasa birinci oldu.

7 KASIM

- Arjantin Şampiyonlar Kupası'nda Boca Juniors ile Racing Club arasında oynanan final karşılaşmasında Arjantinli hakem Facundo Tello, 10 oyuncuya kırmızı kart gösterdi.

13 KASIM

- Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Beşiktaş ile Fraport TAV Antalyaspor arasında oynanması gereken karşılaşma, Beyoğlu'nda yaşanan patlama nedeniyle ertelendi.

- Dünya 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nda milli sporcu Tayfun Taşdemir altın madalya kazandı.

16 KASIM

- İngiltere Premier Lig takımlarından Brentford'un forvet oyuncusu Ivan Toney'nin, 232 kez bahis kuralları dışına çıktığı tespit edildi.

18 KASIM

- A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda başantrenör Giovanni Guidetti ile yollar ayrıldı.

19 KASIM

- FIFA Kokartlı Hakem Cüneyt Çakır, A Milli Futbol Takımı'nın Çekya ile Gaziantep'te yaptığı özel maçta aktif hakemlik kariyerini noktaladı.

20 KASIM

- 2022 FIFA Dünya Kupası, Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

- 2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılış maçında Ekvador, Katar'ı 2-0 yendi.

21 KASIM

- İran'da 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesi üzerine başlayan protestolar, Katar'ın ev sahipliği yaptığı 2022 Dünya Kupası'nda da devam etti.

22 KASIM

- İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United, 37 yaşındaki Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo ile yollarını ayırdı.

- Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nda Suudi Arabistan, C Grubu'ndaki ilk maçında Arjantin'i 2-1 mağlup etti.

23 KASIM

- İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City, İspanyol teknik direktörü Pep Guardiola ile 2 yıllık yeni sözleşme imzaladı.

25 KASIM

- Kendisine ve futbolcularına sürekli protestoların sorulmasından bunalan İran Milli Takımı Teknik Direktörü Carlos Queiroz'un bir gazeteciyle yaşadığı diyalog gündem oldu. Queiroz, gazeteciye "Neden Gareth Southgate'e 'Afganistan'ı ve tüm kadınları yalnız bırakan İngiltere ve ABD hakkında ne düşünüyorsun' diye sormuyorsunuz?" dedi.

27 KASIM

- Spor Toto 1. Lig'in 15. haftasındaki Göztepe-Altay maçı, bir Göztepe taraftarının Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e saldırmasının ardından hakem Emre Kargın tarafından tatil edildi. Altay taraftarlarının 19. dakikada Göztepe seyircilerinin olduğu bölüme attığı "işaret fişeği" nedeniyle yaralananlar oldu.

28 KASIM

- TFF Bölgesel Amatör Lig 5. Grup'ta Bartınspor, sahasında Karadeniz Ereğli Belediyespor ile karşılaştığı maçta "dili boğazına kaçan" futbolcu orta hakem Ümit Gürsoy'un müdahalesiyle kurtarıldı.

29 KASIM

- İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Juventus'un başkanı Andrea Agnelli ve bütün yönetim kurulu üyeleri, Torino Cumhuriyet Başsavcılığının kulübün mali hesaplarındaki usulsüzlüğe yönelik Mayıs 2021'den beri yürüttüğü "Prisma" adlı soruşturma çerçevesinde istifa etti. Başkanlık görevine Gianluca Ferrero getirildi.

kasım Yılın olayları 2022