STK'lerin deprem bölgesindeki yardım seferberliği sürüyor

TAKİP ET

Girişimci İşadamları Vakfı, Beyoğlu ile Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi koordinasyonunda başlangıçta 150 konteyner evin bulunacağı yerleşim kuruyor - Vizyoner Kadınlar Derneği, "otağ" tarzında tasarlanan çadırları deprem bölgesine göndererek, ilk etapta 100 ailenin barınma ihtiyacının karşılayacak

Sivil toplum kuruluşları (STK), "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgede yaraları sarmak için insani yardım çalışmalarına devam ediyor.

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV), meydana gelen depremlerin ardından afet bölgesinde yaraları sarmak için Beyoğlu ile Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi koordinasyonunda başlangıçta 150 konteyner evin bulunacağı yerleşim kuruyor.

Konteyner kentte depremzedelerin kalması için gerekli yatak, battaniye, ısınma, elektrik, sıcak su, banyo ve tuvalet imkanları da vakıf tarafından sağlanacak. Vakıf, ilk andan itibaren bölgeye ulaştırdığı nakdi ve ayni desteklerini devam ettirecek.

Vakıf Başkanı Mehmet Koç, "Üyelerimiz ve şubelerimizin de katkılarıyla, belediyelerimizin koordinasyonunda 150 adet konteyner evin yapımına başlıyoruz. Bu sayıyı inşallah önümüzdeki günlerde daha da artıracağız. 'Çorbada benim de tuzum olsun' diyenler, bağış kampanyamıza katılarak projemize destek verebilirler." ifadelerini kullandı.

- Moğolistan'dan "Otağ" tarzı çadır desteği

Vizyoner Kadınlar Derneği (VİKADER), Moğolistanlı "One Team" isimli organizasyonla işbirliği yaparak, ilk etapta 100 ailenin barınma ihtiyacının karşılanması için harekete geçti.

Dernek, "otağ" tarzında tasarlanan, her birinde 10-12 kişinin barınabileceği çadırları AFAD aracılığı ile deprem bölgesine gönderiyor.

VİKA-DER Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Mete, ilk etapta 100 aile için hazırlanacak "otağ" tarzı çadırların yapımına başlandığını, gelen ilk çadırların AFAD'a teslim edildiğini ifade ederek, gelecek çadırlarla beraber asgari 1000 kişinin barınma ihtiyacının giderileceğini kaydetti.

Kimsesiz ve yetim çocuklara yönelik çalışmalar yapan Mutlu Yuva Derneği, deprem bölgesi için ilk günden itibaren harekete geçti. Çok sayıda battaniye, kazak, mont, pijama, iç çamaşırı ve kefeni tırlarla bölgeye gönderen dernek, depremzedeler için çadır ve oyuncak kampanyası da başlattı.



DEPREM Girişimci İşadamları Vakfı Otağ STK yardım