STK'lerin katkılarıyla kurulan Hadis Halkaları, üç aylarda hadis-i şerif etkinlikleri düzenleyecek

TAKİP ET

Bazı sivil toplum kuruluşlarının (STK) katkılarıyla oluşturulan "Hadis Halkaları" platformu, mübarek üç aylarda...

Bazı sivil toplum kuruluşlarının (STK) katkılarıyla oluşturulan "Hadis Halkaları" platformu, mübarek üç aylarda hadis-i şerif etkinlikleri organize edecek.

Faaliyetlerine 11 Ocak'ta başlayan Hadis Halkaları platformundan yapılan açıklamaya göre, organizasyon kapsamında, üç aylar süresince "Hazreti Muhammed'in hadis-i şerifleri mütalaa edilerek bereketin yayılması" amaçlanıyor.

Çocuklar, gençler ve yetişkinler olmak üzere üç farklı seviyede kitapçıklar halinde internet sitesine konulan hadis-i şerifler, yaş grubuna göre kurulan hadis halkalarının katılımcıları tarafından seçilerek okunabilecek.

Kurulan halkalarda, mukaddes üç aylar boyunca toplam 12 hadis-i şerifin mütalaası yapılacak.

Bir grupta en az iki kişi bulunması şartını taşıyan okuma grupları evler, okul kantinleri, camiler, kampüsler ile fabrika mescitleri gibi yerlerde oluşturulabilecek.

Hazreti Muhammed'in hadis-i şeriflerini öğrenmek ve hayatın bir parçası haline getirmek amacıyla ümmet çatısı altında bir araya gelen kuruluşların düzenlediği organizasyona "hadishalkalari.org" adresinden kayıt olunabiliyor.

Organizasyona katılan sivil toplum kuruluşları ise şöyle:

"Anadolu Gençlik Derneği, Anadolu Öğrenci Birliği, Ensar Vakfı, Genç İHH, Genç Memur-Sen, Hayrat Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Mostar Gençlik, ÖNDER, Özgür-Der, Peygamber Sevdalıları, Siyer Vakfı, TÜGVA, Uluslararası Genç Derneği, Yavuz Sultan Selim Gençlik Derneği."

Hadis Halkaları mütalaa STK üç aylar