Sudan Başbakanı Hamduk, geçiş döneminde dengeyi korumaya çalıştığı için zayıflıkla suçlandığını söyledi

TAKİP ET

Sudan Başbakanı Abdullah Hamduk, "Geçiş döneminde asker, siyasi güçler ve diğer tüm hükümet ortakları arasındaki zor dengeyi korumaya...

Sudan Başbakanı Abdullah Hamduk, Geçiş döneminde asker, siyasi güçler ve diğer tüm hükümet ortakları arasındaki zor dengeyi korumaya çalıştığım için zayıflıkla suçlandım. dedi.

Sudan resmi haber ajansı SUNA'da yayımlanan halka seslenişinde Başbakan Hamduk, ekonomik krizle mücadeleye yönelik alınan kararlar hakkında başladığı konuşmasında İlk günden itibaren boş bir hazinenin yanı sıra ağır borçlar teslim aldık. dedi.

Siyasi ve ekonomik bir kuşatmada olduklarını ve ekonominin yapısal bir aksaklığın içinde bulunduğunu dile getiren Hamduk, halktan gerçekleri saklamadıkları gibi vatandaşa parlak ve toz pembe bir görüntü sunmaya çalışmadığını da ifade etti.

Ekonomik reform programını benimsediklerini ve başka seçenekleri olmadığını belirten Hamduk, bu çalışmanın meyvelerinin alınmasının zaman ve emek gerektirdiğini dile getirdi.

Başbakan Hamduk, reformlarla ülkeyi derin bir ekonomik krizden çıkarmak ve siyasi istikrarı sağlamak için çaba gösterdiklerini ifade ederek eski rejim taraftarlarının kaos ve iç savaş çıkarma riski konusunda uyarıda bulundu.

Ekonomik programın hayata geçirilmesinin yükünü azaltmaya yönelik politikalar uygulandığını belirten Hamduk, bu politikalardan birinin vatandaşlara doğrudan destek sağlanması olduğunu kaydetti.

Hamduk, yolun zorluğuna rağmen tünelin sonunda ışık gördüğünü sözlerine ekledi.

Geçiş döneminde asker, siyasi güçler ve diğer tüm hükümet ortakları arasındaki zor dengeyi korumaya çalıştığı için zayıflıkla suçlandığını söyleyen Başbakan Hamduk, güvenliğin sağlanması, birliğin korunması ve ülkenin bölünmemesi için herkese çağrıda bulundu.