Sudan'da "çerçeve anlaşma" protestolarında bir gösterici hayatını kaybetti

TAKİP ET

Sudan emniyeti, bir polisin göstericiyi vurarak öldürmesinin "kabul edilemez ve direktiflere aykırı olduğunu" bildirerek, olaydan üzüntü duyulduğunu açıkladı

Sudan Doktorlar Komitesi, başkent Hartum’da asker ile siviller arasında imzalanan çerçeve anlaşmanın protesto edildiği gösterilerde bir göstericinin polisin açtığı ateş sonucu öldüğünü duyurdu.

Sudan polisi, siviller ve ordu arasında imzalanan "çerçeve anlaşmayı" protesto etmek amacıyla başkent Hartum’un farklı noktalarında toplanan göstericileri dağıtmak için ses bombası ve göz yaşartıcı gaz kullandı.

Komiteden yapılan açıklamaya göre, başkentin doğusundaki Şark en-Nil bölgesinde bir gösterici, göğsüne isabet eden kurşunla yaşamını yitirdi.

Komite, 25 Ekim 2021’deki askeri darbeden bu yana süren gösterilerde ölü sayısının 125’e yükseldiğini belirtti.

Protestocuların söz konusu göstericinin vurulma anını sosyal medyada paylaşması ve gelen tepkiler üzerine Sudan polisi, bir polisin göstericiyi vurarak öldürmesinin "kabul edilemez ve direktiflere aykırı olduğunu" bildirerek, olaydan üzüntü duyulduğunu açıkladı.

Açıklamada, bir polis memurunun açtığı ateş sonucu göstericinin vurulmasıyla ilgili sosyal medyadaki görüntülerin incelendiği ve gerekli yasal sürecin başlatıldığı kaydedildi.


Polis Müdahalesi protesto Sudan