Sudan'daki HDK Komutanı, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı ile görüştü

TAKİP ET

Sudan'da ordu ile çatışan Hızlı Destek Kuvvetlerinin (HDK) Komutanı Muhammed Hamdan Dagalu, Suudi Arabistan...

Sudan'da ordu ile çatışan Hızlı Destek Kuvvetlerinin (HDK) Komutanı Muhammed Hamdan Dagalu, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile "Sudan'daki krizi" görüştüğünü duyurdu.

Dagalu, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Bin Ferhan ile Sudan'daki krize ilişkin verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ifade etti.

HDK Komutanı Dagalu, Suudi Bakan Bin Ferhan’a ülkesindeki krizin boyutlarını ve mevcut krizin altında yatan sebepleri anlattığını aktardı.

Dagalu, Bin Ferhan’a ayrıca, Sudan ordusuyla yapılan ateşkes gereği, Sudanlı ve yabancı uyruklu kişiler için insani yardım koridorları açma konusunda mutabık kalındığını söylediğini bildirdi.

Riyad yönetiminden ise konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

- Sudan'daki çatışmalar

Sudan'ın başkenti Hartum ve diğer şehirlerde 15 Nisan sabahı Sudan ordusu ile paramiliter güç HDK arasında silahlı çatışmalar başlamıştı.

Ordu ile HDK arasında "HDK'nin tamamen orduya katılmasını" öngören askeri güvenlik reformu konusunda son birkaç aydır yaşanan anlaşmazlık sıcak çatışmaya dönüşmüştü.

Sudan Sağlık Bakanlığı, ordu ile HDK arasında 15 Nisan'da başlayan çatışmalarda düne kadar 512 kişinin öldüğünü, 4 bin 193 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) lideri Muhammed Hamdan Dagalu Sudan Suudi Arabistan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan