Sudan Egemenlik Konseyi, Arap ülkelerine ülkesindeki istikrarı destekleme çağrısı yaptı

TAKİP ET

HARTUM Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan, Arap ülkelerini geçiş döneminde Sudan'daki istikrarı...

HARTUM Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan, Arap ülkelerini geçiş döneminde Sudan’daki istikrarı desteklemeye çağırdı.

Burhan, Cezayir’in ev sahipliğinde düzenlenen 31. Arap Birliği Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, "Sudan, tüm tarafların barış, istikrar ve kalkınmayı güçlendirmek için birlikte çalışmasını gerektiren istisnai bir aşamadan geçiyor." dedi.

Ulusal diyalog için uygun bir ortamın sağlanmasını, siyasi ve toplumsal güçlerin ortaya koyduğu girişimleri desteklediklerini belirten Burhan, Sudanlı taraflar arasındaki diyaloğu kolaylaştırmak için Birleşmiş Milletler, Afrika Birliği ve Hükümetler Arası Kalkınma Otoritesinden oluşan üçlü mekanizmanın çalışmalarını teşvik ettiklerini vurguladı.

Burhan, üçlü mekanizmanın çabalarının, "bölgesel ve uluslararası düzeyde kabul gören, devleti yönetecek ve geçiş döneminin sonunda ülkeyi adil ve şeffaf seçimlere taşıyacak teknokrat hükümetin kurulmasına zemin hazırlayan bir uzlaşının sağlanmasında başarılı olacağına" dair beklentilerini de dile getirdi.

 Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan 31’inci Arap Birliği Zirvesi Cezayir