Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan, Katar, Etiyopya ve Çad liderleriyle görüştü

TAKİP ET

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Etiyopya Başbakanı...

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed ve Çad'ın Geçiş Dönemi Devlet Başkanı Muhammed İdris Debi İtno ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.

Egemenlik Konseyinden yapılan açıklamaya göre, Burhan, 5'inci Birleşmiş Milletler (BM) En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı'na (LDC5) katılmak üzere Katar'ın başkenti Doha'ya gitti.

Burhan, Katar Emiri ile görüşmesinde, Al Sani'yi, Sudan'daki siyasi durum ve güçler arasında geçiş döneminin kalanını yönetmek için bir fikir birliğine varmak amacıyla devam eden diyalog süreci hakkında bilgilendirerek, Sudan ve Katar arasında çeşitli alanlardaki "ileri seviyeli" ilişkilere övgüde bulundu.

Katar Emiri Al Sani ise ülkesinin, Sudan'ın istikrarı ve ilerlemesine olan ilgisini ve Sudan'ın karşılaştığı zorlukların üstesinden gelmesi için Katar'ın bu ülkeye desteğini teyit etti.

Burhan ve Etiyopya Başbakanı Ahmed de iki ülke halklarının ortak çıkarlarına ulaşmak için sınır meseleleri, ekonomik işbirliği ve ticareti harekete geçirme konularında çalışmaların sürdürülmesi ve hızlandırılması konusunda mutabakata vardı.

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan ve Çad'ın Geçiş Dönemi Devlet Başkanı İtno, çeşitli alanlarda iki ülke işbirliğini geliştirmenin yanı sıra Hartum ile Encemine arasındaki ortak çıkarları ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konularda koordinasyonu güçlendirmenin önemini vurguladı.

Sudan