Sudan, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa baskınını kınadı

TAKİP ET

Sudan Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in iki gün önce...

Sudan Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in iki gün önce Mescid-i Aksa'ya düzenlediği provokatif baskını kınadı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ben-Gvir'in, "işgalci İsrail kuvvetlerinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınının, uluslararası hukuku ve anlaşmaları alenen ihlal eden bir adım olduğu" belirtildi.

Açıklamada, baskının, İsrail makamlarının, Kudus'teki statüko ile Müslümanlar ve Hristiyanların kutsallarını değiştirmeye yönelik süregelen girişimleri kapsamında geldiği ifade edilerek Müslümanları tahrik edici bu adımın kınandığı kaydedildi.

- Ben-Gvir'in provokatif Aksa baskını

Provokatif eylemleriyle tanınan İsrailli aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, 3 Ocak'ta İsrail polisinin yoğun koruması altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek Harem-i Şerif'e girmişti.

Aşırı sağcı Yahudi Gücü Partisi lideri Ben-Gvir, 5 yıl sonra Mescid-i Aksa'ya giren görevdeki ilk İsrailli bakan oldu.

Ben-Gvir yeni kurulan hükümette bakan olmadan önce milletvekilliği döneminde de Mescid-i Aksa baskınları, Filistinlilere yönelik şiddet eylemlerini teşvik etmesi ve ırkçı söylemleri nedeniyle adından sıkça söz ettiriyordu.

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir Mescid-i Aksa baskını Sudan