Sultangazi'de bir kişinin eski sevgilisinin evinin önünde ölü bulunmasına ilişkin davada mütalaa

TAKİP ET

Sultangazi'de Murathan Yılmaz'ın geçen yıl eski kız arkadaşının evinin önünde ölü bulunmasına ilişkin davada...

Sultangazi'de Murathan Yılmaz'ın geçen yıl eski kız arkadaşının evinin önünde ölü bulunmasına ilişkin davada savcılık, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Türkan Ejderha, eşi Ahmet Ejderha, oğlu Mehmet Ejderha ve müştekilerle tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada söz verilen maktul Yılmaz'ın kardeşi Hamza Yılmaz, ağabeyinin öldürülmesinin ardından babasının da intihar ettiğini söyledi.

Yılmaz ağabeyine iftira atıldığını belirterek, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanıklar Ahmet Ejderha ve Mehmet Ejderha'nın 30 Mayıs 2022'de maktul Murathan Yılmaz'ı fikir ve eylem birliği içerisinde silahla öldürdüklerini belirtti.

Olay yerinde 2 silaha ait kovan ele geçirildiğine dikkati çekilen mütalaada, sanıklar Ahmet ve Mehmet Ejderha'nın "kasten öldürme" ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından müebbet ve üçer yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Mütalaada, sanık Türkan Ejderha’nın ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması ve adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verilmesi talep edildi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Ahmet Ejderha ve Mehmet Ejderha’nın tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

Sanık Türkan Ejderha'nın tahliyesine karar veren heyet, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, sanıklar Ahmet Ejderha, eşi Türkan Ejderha ve oğulları Mehmet Ejderha'nın 30 Mayıs 2022'de kızları Zehra Ejderha'yı rahatsız ettiğini öne sürdükleri eski sevgilisi Murathan Yılmaz'ı evlerinin önünde gördükleri anlatılıyordu.

Sanıklar Ahmet Ejderha ve Mehmet Ejderha'nın fikir ve eylem birliği içerisinde maktule ateş ederek öldürdükleri aktırılan iddianamede, sanık Türkan Ejderha'nın ise silahlardan birini komşusuna vererek saklamasını istediği belirtiliyordu.

İddianamede sanıklar Mehmet Ejderha ve Ahmet Ejderha’nın "kasten öldürme" ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından müebbet hapisleri ve birer yıldan üçer yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyordu.

Sanık Türkan Ejderha'nın da "yardım eden sıfatıyla kasten öldürme suçuna iştirak" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyordu.

cinayet ejdarha sultangazi