Sultangazi'de seyir halindeki otobüste bir yolcuyu yaralayan sanık hakim karşısında

TAKİP ET

Mahkeme, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanığın ceza ehliyetinin olup olmadığına ilişkin Adli Tıp Kurumundan rapor alınmasına karar verdi

İstanbul Sultangazi'de 14 Nisan'da seyir halindeki İETT otobüsünde bir kişinin maket bıçağıyla yaralanmasına ilişkin tutuklanan sanık Murat Çapar'ın "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Murat Çapar ve müşteki Osman Erkol ile sanık avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanık Çapar, Aralık 2022'ye kadar Esenler İlçe Sağlık Müdürlüğünde sağlık memuru olarak çalıştıktan sonra emekli olduğunu belirterek, 15 yıldır doktor raporuyla yeşil reçeteli ilaçlar kullandığını söyledi.

Olay günü alkol aldığını ve kullandığı ilaçların etkisinde olduğunu belirten sanık Çapar, "Olay neticesinde hiç tanımadığım birine zarar verdiğim için pişmanım. İlaç kutularını açmak için kullandığımız maket bıçağı montumun cebinde kalmış. Müştekiyi tanımıyorum ve neden saldırdığımı bilmiyorum." şeklinde savunma yaptı.

Müşteki Osman Erkol ise olayın yaşandığı otobüse kendisinden sonra binen sanığın oturduğunda kendi kendine konuştuğunu anlattı.

Sanığın kendisine karşı ters baktığını belirten müşteki Erkol, "Sanık kendi kendine 'Beni işten çıkardılar oradaki müdürü öldürdüm, geri kalan müdürü de öldüreceğim.' gibi laflar söylüyordu. Sanığı tanımıyorum." diye konuştu.

Erkol, şoföre gideceği yeri sorarken sanığın aniden kulağının arkasına bıçak sandığı falçatayı sapladığını, bu sırada falçatanın kırıldığını ve yaralandığını anlatarak, olaydan sonra sol kolunda uyuşma hissettiğini, çalışma hayatının etkilendiğini kaydetti. Erkol, davaya katılma talebinde bulundu.

Sanık avukatı Savaş Arduç ise şizofreni, bipolar ve majör depresif bozuklularının tedavisi için verilen ilacı kullanan müvekkilinin yeşil reçetesi olduğunu ifade ederek, sanığın eylemini planlamadığını söyledi.

Müştekinin hayati yaralanmasının söz konusu olmadığını belirten avukat Arduç, sanığın kullandığı ilaçların dökümünün Sağlık Bakanlığından istenerek dosyaya girmesini ve müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Sanığın ceza ehliyetinin olup olmadığına ilişkin Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasına ve Sağlık Bakanlığından sanığın kullandığı ilaçların dökümünün istenilmesini kararlaştıran heyet, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 14 Nisan'da sanık Murat Çapar'ın İETT otobüsüne bindiği, bir süre sonra aynı otobüste bulunan müşteki Osman Erkol'a elindeki maket bıçağıyla saldırdığı anlatılıyor.

İddianamede, saldırı sonucu maket bıçağının kırıldığına yer verilerek, müştekinin şüpheliyi tutmaya çalıştığı sırada, otobüs şoförü Mehmet Eraslan'ın da aracı durdurarak sanığı etkisiz hale getirmeye çalıştıkları kaydediliyor.

Adli Tıp Kurumu raporuna göre, müştekinin yaralanmasının basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek nitelikte olmadığı ve kemik kırığı oluştuğu vurgulanan iddianamede, sanık Murat Çapar'ın "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

bipolar dava hapis cezası İETT Otobüsü maket bıçağı sultangazi YARALAMA yeşil reçete yolcu