Sürdürülebilir Gıda Zirvesi 17-18 Ekim'de başlıyor

TAKİP ET

TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Sidar: - "Öncülük ettiğimiz gıda sektörünün paydaşlarının bir araya geldiği Sürdürülebilir Gıda Zirvesi'ni, 9. kez düzenlemenin gururunu yaşıyoruz"

Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) ile Sürdürülebilirlik Akademisi’nin düzenlediği ve gıda sektörünün tüm paydaşlarının bir araya geldiği Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nin 9'uncusu 17-18 Ekim'de gerçekleştirilecek.

TÜGİS açıklamasına göre, zirvede gıdanın geleceği masaya yatırılacak.

Bu yıl "Su Hayattır, Su Gıdadır - Kimse Geride Kalmasın" temasında gerçekleştirilecek olan zirve, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) desteğiyle düzenlenecek.

Gıda sektörünün paydaşları, zirvede bir kez daha iklim değişikliğinden gıda ekonomisine gündemin önemli konularında fikir alışverişinde bulunacak.

Gıda sanayii ve tedarikçilerinin temsilcileri, startuplar ve HORECA profesyonelleri dahil, gıda dönüşüm liderleri, geleceğin gıdalarını pozitif yönde değiştirebilme hedefiyle zirvede bir araya gelecek.

Zirvede iş dünyasının yanı sıra kamu, bilim ve sivil toplum alanlarından ulusal ve uluslararası uzmanlar da yer alacak.

Sektörün önde gelen firmalarının sponsorluğuyla güçlenen zirve bu sene ilk gün fiziki olarak, ikinci gün ise online düzenlenecek. Dileyen katılımcılar bilet alarak fiziki etkinliğe katılırken, etkinlik her iki gün online olarak da takip edilebilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Sidar, gıdanın insan hayatının devamını sağlayan en temel ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Sidar, "Pandemi, doğal afet ve kriz dönemlerinde üretiminden tedarikine gıdanın sürdürülebilirliğinin önemini bir kez daha görüyoruz. Bu noktada bütünsel bir bakış açısıyla tüm paydaşların bir araya gelmesi gerektiğini her zaman vurguluyoruz.

TÜGİS olarak öncülük ettiğimiz gıda sektörünün paydaşlarının bir araya geldiği Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’ni, 9. kez düzenlemenin gururunu yaşıyoruz." açıklamalarında bulundu.

TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Sidar