Suriye'nin kuzeyinde Bab Ticaret ve Sanayi Odasının yeni binası hizmete açıldı

TAKİP ET

Suriye'nin kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden arındırılan Bab ilçesinde, ticaret ve sanayi odasının...

Suriye'nin kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden arındırılan Bab ilçesinde, ticaret ve sanayi odasının yeni binasının açılışı yapıldı.

İlçedeki yerel meclisin inşa ettiği Bab Ticaret ve Sanayi Odası binasının açılış törenine Gaziantep Valisi Davut Gül ve beraberindeki heyet katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve kurdele kesimiyle yapılan açılışta Gaziantep Valisi Gül, 2 katlı olarak inşa edilen binada incelemelerde bulundu.

Bab ilçe merkezi, ilçeye bağlı Kabbasin ve Bizia beldelerinde ticaret ve sanayi alanında yürütülen faaliyetleri 2 yıldan fazla süredir koordine eden Bab Ticaret ve Sanayi Odasının üye sayısı 2 bin 500'ü buldu.

Açılış sonrası Bab Yerel Meclisi ve iş insanlarıyla bir araya gelen Vali Gül, Bab Ticaret ve Sanayi Odasının bölge halkına hayırlı olmasını temenni ederek, iş insanlarının bölge halkının refah seviyesinin artmasında önemli görev üstlenmeleri gerektiğini vurguladı.

Bab Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeyn el-Abidin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, açılışı yapılan binanın bölgedeki iş insanlarına ithalat ve ihracat konularında büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Abidin, "Bölgemizde çok sayıda sanayi ve ticari tesisler var, artık bu büyüklükte bina lazımdı. Şehrimizin kalkınması için tüm imkanlarımızla çalışacağız. Sanayicilerin ve tüccarların karşılaştıkları zorlukları ortadan kaldıracağız. İlerleyen süreçte bölgede yatırımın artırılması için de projeleri hayata geçireceğiz." dedi.


açılış Bab Ticaret ve Sanayi Odası Gaziantep Valisi Davut Gül suriye