Suriye Türkmen Meclisi 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Çobanbey'de başladı

TAKİP ET

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Çobanbey beldesinde, yeni üyeler ve başkanın seçileceği Suriye Türkmen Meclisi 6....

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Çobanbey beldesinde, yeni üyeler ve başkanın seçileceği Suriye Türkmen Meclisi 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı başladı.

Toplantıya, Dışişleri Bakanlığı Suriye Genel Müdürü Selçuk Ünal, Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis Vali Yardımcısı Sertaç Kırçuval, Gaziantep Vali Yardımcısı Anıl Alka, Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Abdurrahman Mustafa, Geçici Hükümet bakanları, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) üyeleri ve bölge Türkmenlerinin ileri gelenleri katıldı.

Toplantıya katılan protokol üyelerine plaket takdim edildi.

- Yeni başkan seçilecek

Çobanbey'deki toplantıda bir araya gelen Türkmenler, gün içinde kurulacak sandıklarda 29 yeni meclis üyesi ve başkan için oy verecek.

Suriye Türkmen Meclisi Hazırlık Komisyon Üyesi Faez Nabi, AA muhabirine, 170 delegenin, yeni üyelerin seçiminin yapmak üzere toplandığını söyledi.

Genel kurula katılan protokol üyelerine ve Türkmenleri yalnız bırakmayan Türkiye'ye teşekkür eden Nabi, "Yapılacak seçimlerin Suriye halkına ve Türkmenlerine hayırlı olmasını diliyorum. Yeni yönetimle Türkmenler en iyi şekilde temsil edilecek." dedi.

15 Aralık 2012'de kurulan Suriye Türkmen Meclisi, halihazırda SMDK çatısı altında yer alıyor.

6.kongre Suriye Türkmen Meclsi