Suriyeli yetkili, ülkedeki entegrasyon sürecinin ve çalışmalarının sürdüğünü söyledi

TAKİP ET

Şam Haberleri : Suriye hükümeti ile terör örgütü YPG arasındaki 29 Ocak mutabakatının uygulanması ve ülkenin kuzeydoğusunun entegrasyonundan sorumlu Cumhurbaşkanlığı Heyeti Sözcüsü ve Haseke Vali Yardımcısı Ahmed el-Hilali, Dosyanın nihai olarak kapatılması yalnızca sözlerle olmaz. Sahadaki uygulamanın tamamlanması gerekir. dedi.

Hilali, Suriye devlet televizyonu El-İhbariye'ye yaptığı açıklamada, terör örgütü YPG elebaşlarından Mazlum Abdi kod adlı Ferhat Abdi Şahin’in entegrasyon sürecinin tamamlandığına ilişkin iddiasını değerlendirdi.

Söz konusu açıklamaları, mutabakatlar aşamasından Suriye devlet kurumları bünyesinde fiili entegrasyonun uygulanması aşamasına geçişin açık bir ilanı olarak değerlendirdiklerini söyleyen Hilali, sahadaki duruma dikkati çekti.

Hilali, Şahin’in açıklamalarının, kurumların ve idari mercinin birleştirilmesi, devlet kurumlarının tüm yetkileriyle yeniden görev yapmaya başlaması ve böylece karar birliği ile Suriye'nin egemenliğinin güvence altına alınması yoluyla sahada somut adımlara dönüşeceğini belirtti.

Yönelimin, çifte yapıların ve paralel oluşumların sona erdirilmesini, tek devlet, tek ordu ve tek kurumlar yapısına geçilmesini öngördüğünü anlatan Hilali, şunları söyledi:

Ancak dosyanın nihai olarak kapatılması yalnızca sözlerle mümkün olmaz; sahadaki uygulamanın tamamlanması gerekir. Açıklananların yanı sıra daha önce atılan, kurumlar ve kamuya açık alanlardaki parti sembolleri ile bayrakların kaldırılması gibi adımlar, sürecin bu yönde ilerlediğini gösteriyor.

Hilali, Şahin’in açıklamasının, hedef doğrultusunda çok önemli bir siyasi adım oluşturmasına karşılık, idari, güvenlik ve askeri uygulamaların tüm aşamalarının aynı anda tamamlandığı anlamına gelmediğini ifade etti.

Entegrasyon kararının ilan edilmesi ile bunun sahadaki uygulama düzenlemelerinin tamamlanması arasında fark olduğunu belirten Hilali, şöyle devam etti:

Şu anda bu kararların, devlet kurumlarının tek merci olduğu ve tüm kurum ve kuruluşların devlet çatısı altında yeniden yapılandırıldığı tam bir kurumsal gerçekliğe dönüşmesi için çalışıyoruz. Ayrıca güvenlik, askeri ve idari karar mekanizmalarının birleştirilmesi sürecinin tamamlanması hedefleniyor.

Ferhat Abdi Şahin, Suriye devletinin kurumları çerçevesinde askeri, güvenlik ve bürokratik entegrasyon sürecinin tamamlandığı iddiasında bulunmuştu.

entegrasyon suriye Terör örgütü YPG