Suudi Arabistan'da "Expo Hac 2023" fuarı başladı

TAKİP ET

Mekke Emiri Prens Halid el-Faysal himayesinde düzenlenen fuar 12 Ocak'a kadar devam edecek

Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde hac ve umre hizmetlerine yönelik "Expo Hac 2023" fuarı ve konferansı başladı.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Rahman'ın Misafirlerine Hizmette Kalite ve Rekabetçilik: Gelecek Vizyon" başlığıyla Expo Hac 2023'ün açılışının yapıldığını belirtti.

Haremeyn-i Şerifeyn Danışmanı ve Mekke Emiri Prens Halid el-Faysal himayesinde düzenlenen uluslararası fuar, 12 Ocak'a kadar devam edecek.

Organizasyon kapsamında Suudi Arabistan'daki büyükelçiler ve konsolosların yanı sıra İslami işler, vakıflar, hac bakanları ve ilgili kuruluşların katılımıyla çeşitli etkinlikler ve çalıştayların düzenlenmesi bekleniyor.

Bakanlıktan geçen ay yapılan açıklamada,"Expo Hac 2023" fuarı ve konferansının, "hacıların Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'ye kolay ve sorunsuz ulaşmalarını kolaylaştıracak yenilikçi hizmet ve çözümleri gözden geçirmek, hizmetlerin kalitesini yükseltmek, dini ve kültürel birikimlerini zenginleştirmeye katkıda bulunmak" amacıyla gerçekleştirileceği bildirilmişti.

Açıklamada ayrıca karar vericiler, girişimciler ve araştırmacıları bir araya getirecek "Expo Hac 2023"te hac ve umre yolculuğunu kolaylıkla ve güvenceyle gerçekleştirmeye yönelik önerilerin tartışılmasının hedeflendiği ifade edilmişti.

"Expo Hac 2023" Suudi Arabistan