Suudi Arabistan'dan Riyad'da "dünyanın en büyük modern şehir merkezi" projesi

TAKİP ET

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, başkent Riyad'da "dünyanın en büyük modern şehir merkezini"...

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, başkent Riyad’da "dünyanın en büyük modern şehir merkezini" geliştirecek New Murabba Development Company (NMDC) şirketini tanıttı.

Ülkenin resmi ajansı SPA'da yer alan haberde, "2030 Vizyonu" doğrultusunda Riyad'ın geliştirilmesi amacıyla kurulan NMDC şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığını da Veliaht Prens Bin Selman'ın üstlendiği belirtildi.

Haberde, Riyad'daki bu projenin, doğrudan veya dolaylı olarak toplamda 334 bin istihdam fırsatıyla petrol dışı gayrisafi yurt içi hasılayı (GSYH) 180 milyar riyalle (48 milyar dolar) destekleyeceği ifade edildi.

Tasarımıyla yüksek yaşam kalitesini artıracak projenin, 2030 yılında tamamlanmasının hedeflendiği aktarıldı.

Riyad'daki modern şehir merkezinde bir müzenin yanı sıra teknoloji, tasarım ve tiyatro bölümlerinden oluşan bir üniversitenin inşa edileceği, gösteri ve eğence gibi çeşitli sosyal etkinlikler kapsamında 80'den fazla alan olacağı kaydedildi.

Projenin hayata geçirileceği 19 kilometrekarelik alanda, yüz binlerce insanın yerleşimi için 104 bin konut ile 9 bin otel odasının bulunacağı belirtildi.

Modern şehir merkezi projesinin 980 bin metrekareden fazla ticari alan, 1,4 milyon metrekare ofis alanı ile 620 bin metrekare eğlence ve yaklaşık 1,8 milyon metrekare sosyal alan içereceği ifade edildi.

Haberde ayrıca proje kapsamında Riyad'ın simgesi haline gelecek 400 metre eninde, 400 metre yüksekliğinde ve 400 metre genişliğinde "küp" şeklinde bir bina inşa edileceği bilgisine yer verildi.

Modern şehir merkezi Riyad Suudi Arabistan