Suudi Arabistan ile BAE, ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssüne yapılan saldırıyı kınadı

TAKİP ET

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssüne düzenlenen ve 3...

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssüne düzenlenen ve 3 ABD askerinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı "şiddetle" kınadı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "3 Amerikan askerinin ölümü ve diğerlerinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyı şiddetle kınıyoruz." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, Suudi Arabistan'ın terörizm ve aşırıcılığın ortadan kaldırılması ve finansman kaynaklarının kurutulması için yürütülen uluslararası çabalara destek vermeye devam edeceği vurgulandı.

Birleşik Arap Emirlikleri de Ürdün-Suriye sınırındaki ABD askeri üssüne yapılan saldırıyı kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, saldırıda hayatını kaybeden ABD askerlerinin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileğinde bulunuldu.

Ürdün Haşimi Krallığı ve kardeş halkıyla tam bir dayanışma içinde olunduğu kaydedilen açıklamada, ülkenin güvenliği ve istikrarı için yerine getirilecek tüm çabalara tam bir destek verildiği, uluslararası hukuka aykırı olarak güvenliği ve istikrarı sarsan, tüm terör ve şiddet eylemlerinin daimi olarak karşısında olunduğu vurgulandı.

- ABD üssüne yapılan saldırı

ABD Başkanı Joe Biden, dün ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssüne tek yönlü insansız hava aracı ile gerçekleştirilen saldırıda 3 ABD askerinin öldüğünü duyurmuştu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) da saldırıda 34 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Ürdün hükümeti ise ABD kuvvetlerine yönelik saldırının ülke topraklarında değil Suriye topraklarında bulunan Tenef Üssü'nde gerçekleştiğini açıklamıştı.

Irak'ta İran destekli Şii milis yapıların yer aldığı "Irak'ta İslami Direniş" grubu, ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssüne insansız hava aracıyla düzenlenen ve 3 ABD askerinin öldüğü saldırıyı kendilerinin düzenlediğini öne sürmüştü.

ABD üssüne saldırı BAE Suudi Arabistan Ürdün