Suudi Arabistan ile Mısır dışişleri bakanları ikili işbirliği ve bölgesel gelişmeleri görüştü

TAKİP ET

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, ülkesini ziyaret eden Mısırlı mevkidaşı Samih Şükri ile başkent Riyad'daki makamında bir araya geldi

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Mısırlı mevkidaşı Samih Şükri ile ikili ilişkileri ve işbirliğini ele aldı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bin Ferhan, ülkesini ziyaret eden Şükri ve beraberindeki heyet ile başkent Riyad'daki makamında görüştü.

İki ülke arasındaki ilişkiler ile ortak işbirliğinin ele alındığı görüşmede, Suudi Arabistan ve Mısır'ın çeşitli alanlardaki ikili işbirliğini güçlendirme olanakları konuşuldu.

Görüşmenin ardından iki ülkenin dışişleri bakanlıkları düzeyindeki siyasi istişare komitesi toplantısında, siyasi alanlardaki ortak işbirliğini geliştirme yolları değerlendirildi. Toplantıda ayrıca, bölgesel ve uluslararası gelişmeler ile bunlara yönelik çabalar ele alındı.

Bu arada Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, yaptığı yazılı açıklamada, Bin Ferhan ile Şükri'nin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, iki ülke arasındaki ilişkilerin tüm yönleriyle konuşulduğuna işaret etti.

Filistin meselesi, Libya, Sudan, Yemen, Irak, Suriye, Lübnan ve diğer bölgesel konularla ilgili son gelişmelerin etraflıca görüşüldüğünü aktaran Ebu Zeyd, Etiyopya'nın inşasını sürdürdüğü Hedasi (Nahda) Barajı meselesinin de değerlendirildiğini belirtti.

Ebu Zeyd, toplantıda, bölgenin barış ve istikrarına destek vermede hemfikir kalındığını ve zorluklara karşı ikili dayanışmada mutabakata varıldığını kaydetti.

Mısır Riyad Suudi Arabistan