Suudi Arabistan ve Umman dışişleri bakanları "istişare toplantısında" buluştu

TAKİP ET

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Muskat'ta Ummanlı mevkidaşı Bedr bin Hamed el-Busaidi ile...

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Muskat'ta Ummanlı mevkidaşı Bedr bin Hamed el-Busaidi ile ikili işbirliği ve uluslararası gelişmeleri değerlendirdi.

Umman Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, başkent Muskat'ta Suudi Arabistan-Umman istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda, Suudi Arabistan ile Umman arasındaki işbirliği fırsatları ve uluslararası gelişmeler ele alındı.

İki bakan, Umman-Suudi Arabistan Koordinasyon Konseyi toplantılarının ilkinin bu yıl düzenlenmesi hususunda mutabık kaldı.

Toplantıda ayrıca bölgenin karşı karşıya olduğu zorluklara çözüm bulunması için diyalog, yapıcı işbirliği ve kalıcı koordinasyonun önemine vurgu yapıldı.

Öte yandan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Bin Ferhan, Umman resmi haber ajansı ONA'ya yaptığı açıklamada, toplantının verimli geçtiğini belirtti.

Bin Ferhan, Umman-Suudi Arabistan Koordinasyon Konseyini faaliyete geçirmenin, iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirme adına oldukça önemli olduğunu dile getirdi.

İki günlük ziyaret kapsamında Kuveyt ve Umman'da temaslarda bulunan Bin Ferhan, bu ülkedeki görüşmelerinin ardından başkent Muskat'tan ayrıldı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Bin Ferhan, dün de Kuveyt'e bir ziyaret gerçekleştirmişti.

 Suudi Arabistan muskat Umman