Tahran'daki Yunus Emre Enstitüsünde "Şebiarus" etkinliği düzenlendi

TAKİP ET

İran'ın başkenti Tahran'daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 749. Vuslat Yıl Dönümü...

İran’ın başkenti Tahran’daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 749. Vuslat Yıl Dönümü münasebetiyle müzik dinletisi etkinliği gerçekleştirdi.

İranlı "Gönül Aynası" müzik grubu ut, santur, tef, bendir ve ney eşliğinde Mevlana'nın eseri Mesnevi’den besteledikleri ve ondan ilham alarak düzenlemesini yaptıkları parçalarla dinleyicilere müzik ziyafeti sundu.

İran Müzik Evi üyesi, tef ve tanbur sanatçısı Ruya Gulahmedi, Şebiarus programı vesilesiyle Mevlana’yı bir kez daha anmış olmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, "Bize bu imkanı sağladığı için Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür ediyoruz." dedi.

Tahran'daki YEE Koordinatörü İbrahim Furkan Özdemir de her yıl Şebiarus programı düzenlediklerini, bu yıl Gönül Aynası grubunu misafir ettiklerini söyledi.

Özdemir, Mevlana’yı Tahran’da anmaktan memnun olduklarını belirterek, iki ülke ve iki kültür arasındaki en önemli unsurlardan birinin Mevlana Celaleddin-i Rumi olduğuna dikkati çekti.

Mevlana’ya ait beyitlerin de okunduğu programa İranlılar ve Türkler katıldı.

Program, Türkiye’nin çeşitli şehirlerindeki etkinliklerde performans sergileyen müzik grubuna hediye takdimiyle sona erdi.

İran Şebi Arus Tahran Yunus Emre Enstitüsü