Tahran Türk İlköğretim Okulu'nda karne sevinci

TAKİP ET

Öğrencilerden Nergis Çabuk: - 'İlk karnemi aldığım için çok mutluyum. Tüm harfleri öğrendim, artık kitap okumak istiyorum. Halama ve teyzeme mesaj yazabileceğim için heyecanlıyım.' - Birinci sınıf öğrencisi Hasan Yanmaz: - 'Karnemi aldım. Tatilde Türkiye'ye gideceğim için heyecanlıyım. Orada akrabalarımı arkadaşlarımı göreceğim. Hepsini özledim.'

İran’ın başkenti Tahran’da okuyan Türk öğrenciler, eğitim-öğretim yılının birinci döneminin sona ermesiyle karne sevinci yaşadı.

Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği'nde bulunan Tahran Türk İlköğretim Okulu’nda düzenlenen programa öğrencilerin yanı sıra elçilik çalışanları ile çok sayıda veli katıldı.

İran'da genç bir kadının polis gözetiminde hayatını kaybetmesiyle başlayan ve uzun süre devam eden gösteriler, yoğun bir şekilde görülen hava kirliliği ve havaların soğumasıyla birlikte gaz tasarrufu sağlamak için okulların birçok defa tatil edildiği bir dönem geçiren öğrenciler, karnelerini almanın sevincini aileleri ve öğretmenleriyle paylaştı.

İlk defa karne almanın heyecanını yaşayan Nergis Çabuk, “İlk karnemi aldığım için çok mutluyum. Tüm harfleri öğrendim, artık kitap okumak istiyorum. Halama ve teyzeme mesaj yazabileceğim için heyecanlıyım.” diye konuştu.

Birinci sınıf öğrencisi Hasan Yanmaz, karnesini aldığı için mutlu olduğunu söyleyerek, “Karnemi aldım. Tatilde Türkiye’ye gideceğim için heyecanlıyım. Orada akrabalarımı arkadaşlarımı göreceğim. Hepsini özledim.” dedi.

Tahran’da ilk defa karne aldığını söyleyen 4'üncü sınıf öğrencisi Yahya Sidar Şahin ise daha önce Türkiye’de okuduğunu ama şimdi burada devam ettiğini belirterek, arkadaşlarını çok sevdiğini, tatilin bitmesini dört gözle bekleyeceğini söyledi.

Karne törenine katılan Tahran Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Umut Başar ise bugün itibariyle yeni görevine başladığını belirterek öğrencilerin durumuna ve bir dönemin nasıl geçtiğine ilişkin değerlendirme yaptıklarını söyledi.

Başar, öğrencilerin akademik başarılarının oldukça yüksek olduğunu, öğretmenlerin eğitim süreci boyunca pek çok sıkıntıyla karşılaşmalarına rağmen öğrencilerle yakından ilgilendiklerini ifade etti.

Verimli bir dönemin ardından bugün karne dağıtıldığını kaydeden Başar, öğrencilere başarı diledi.

Okul Müdürü Abdullah Çubuk da verimli geçen bir eğitim öğretim döneminin ardından öğrencilerine karne vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Öğrencilerini tebrik eden Çubuk, dinlenmeleri ve enerji dolu bir şekilde yeni döneme başlamaları tavsiyesinde bulundu.

Çubuk, zorluklarla geçen bir dönemdeki fedakarlıkları ve çabalı nedeniyle öğretmenlere de teşekkür etti.

EĞİTİM İran Karne sevinci Tahran Büyükelçiliği Tahran Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Umut Başar Tahran Türk İlköğretim Okulu