Taksim'de aracın camından uzanarak kadının telefonunu çalan sanıklar ilk duruşmada tutuklandı

TAKİP ET

Kiraladıkları ve bantla plakasını değiştirdikleri araçla ilerlerken durakta otobüs bekleyen kadının elindeki telefonu çalan 4 sanık hakkında "birden fazla kişiyle birlikte yağma" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı - Sanıkların, mağdur kadının cep telefonunu çalma anı ile benzinlikte aracın plakasını bantla değiştirmeleri güvenlik kameralarınca kaydedildi

ZEYNEP YEŞİLDAL - Beyoğlu'nda kiraladıkları ve elektrik bandıyla plakasını değiştirdikleri otomobille ilerlerken duraktaki kadının cep telefonunu çaldıkları gerekçesiyle 15'er yıla kadar hapis istemiyle yargılanan 4 sanık, ilk duruşmada tutuklandı.

AA muhabirinin dava dosyasından derlediği bilgiye göre, sanıklardan Hasan Höke 27 Mart 2022'de bir otomobil kiralayarak arkadaşı Erkan Karadoğan'ı da yanına alıp gezmeye çıktı.

Araçla bir akaryakıt istasyonuna giden sanıklardan Erkan Karadoğan, elektrik bandıyla kapatarak plakanın rakamlarını değiştirdi.

Sedat Özkazanç ve Ramazan Karadoğan'ın da aralarına katıldığı sanıklar, araçla Taksim Tepebaşı Caddesi'ne geçti. Buradaki bir otobüs durağına yaklaşan şüphelilerden Ramazan Karadoğan, aracın camından uzanarak, durakta bekleyen Afet A'nın telefonunu çaldı.

Olay yerinden hızla uzaklaşan sanıkları Eyüpsultan'a yaklaştıklarında trafik polisleri şüphe üzerine durdurdu. Plakanın bantla değiştirildiğini fark eden ekipler, şüphelilere para cezası kesti.

Olayın ardından müşteki Afet A'nın şikayeti üzerine yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

- Sanıklar suçlarını itiraf etti

Soruşturma kapsamında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 4 sanık hakkında "birden fazla kişiyle birlikte yağma" suçundan 10'ar yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

İddianamede, 27 Mart 2022'de sanıkların ceza yememek için aracın plakasını değiştirdikleri belirtilerek, bu araçtaki bir şahsın müşteki Afet A'nın durakta otobüs beklediği sırada elindeki cep telefonunu aldığı belirtildi.

İddianamenin İstanbul Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmesinin ardından, bir süre önce hakim karşısına çıkan tutuksuz sanıklar, suçlarını itiraf etti.

Sanık Erkan Karadoğan, aracın plakasını bantla değiştirdiklerini ve trafikte makas atarak hızla ilerlediklerini belirterek, "Yolda giderken Hasan aracı kiraladığını söyledi ve bu masraflar için bizden para talep etti. Biz vermek istemediğimizi söyledik, o zaman Hasan 'telefon alalım' dedi." diye konuştu.

Sanık Sedat Özkazanç, "Hasan başka bir şahsın telefonunu almaya çalıştı, alamayınca Ramazan'ı teşvik etti. Telefonu Ramazan aldı" beyanında bulunurken sanık Ramazan Karadoğan ise "Telefonu aldıktan sonra 'geri verelim' dedim ancak Hasan kabul etmedi. Akşam olduğunda Hasan'la ayrıldık. Telefonu ne yaptığını bilmiyorum." ifadelerini kullandı.

Sanık Hasan Höke de "Ramazan telefonu aldığında kadının sesini duydum, geri vermesini çok istedim, 1500 lira trafik cezasını ben ödedim, Erkan'ın hesabına gönderdim. Bu olaydan sonra ben hepsini yemeğe götürdüm." dedi.

- Mahkemenin tutuklama kararı

Ara kararını açıklayan mahkeme, müşteki adına Vakıfbank Adliye Şubesine açılacak hesaba sanıkların 2 bin 800 lira yatırmalarına, müştekinin zararını giderilmesine karar verdi.

Heyet sanıkların "gece vakti birden fazla kişiyle birlikte yağma" suçundan tutuklanmalarına hükmederek, duruşmayı erteledi.

Öte yandan sanıkların benzinlikte aracın plakasını değiştirdikleri ve cep telefonunu çaldıkları anlar güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Görüntülerde, akaryakıt istasyonuna giren sanıkların otomobile yakıt almaları, plakadaki numaraların üzerine elektrik bandını yapıştırarak, rakamları değiştirmeleri yer alıyor. Görüntülerin devamında, otobüs durağına yavaşlayarak yaklaşan araçtaki sanıklardan birinin camdan uzanarak burada bekleyen kadının cep telefonunu elinden alması da bulunuyor.

beyoğlu Duruşma Taksim telefon hırsızlığı tutuklama