Tanrı Dağları eteklerindeki Atatürk Anaokulunda Öğretmenler Günü kutlandı

TAKİP ET

Etimesgut Belediyesinin Kırgızistan'ın Narın şehrinde inşa ettirdiği Atatürk Kreş ve Anaokulu Gündüz Bakım Evinde eğitim alan çocuklar, etkinlik kapsamında Atatürk köşesi önünde marş ve şarkı söyledi - Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel: - "Atatürk gibi idealist balalar yetişsin diye ülkemizden 5 bin kilometre uzağa, Orta Asya'nın zirvesine, Tanrı Dağları'na Atatürk'ün adını yazdık"

ANKARA Etimesgut Belediyesinin, Kırgızistan'ın Narın şehrinde inşa ettirdiği ve bu yıl eğitime başlayan Atatürk Kreş ve Anaokulu Gündüz Bakım Evinde 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, söz konusu etkinlik kapsamında, eğitim için okula gelen öğrenciler boyama yaptı, Atatürk köşesi önünde marş ve şarkı söyledi.

Okul Müdürü Zhunushbaeva Tinatin, okulda Türkçe de öğretildiğini belirterek, okulun Narın'daki okul öncesi eğitim konusunda önemli bir eksikliği giderdiğini söyledi.

Türkiye'de 24 Kasım'ın Öğretmenler Günü olduğunu belirten Tinatin, düzenledikleri etkinlikte öğretmenlerin bu güzel gününü kutladıklarını ifade etti.

- "Okulumuzdan gelen görüntüler yüreklerimizi ısıttı"

Açıklamada konuyla ilgili değerlendirmelerine yer verilen Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, okulun 23 Temmuz'da hizmete açıldığını belirterek. şunları kaydetti:

"Okulumuzdan gelen görüntüler yüreklerimizi ısıttı. Açılışta Kırgızistanlı bir anne 'Atatürk'ün adını taşıyan bu kreş ve anaokulu sizin lideriniz, kurucunuz Atatürk gibi idealist, vatansever Kırgız balalar yetişecektir' demişti. Bu sözler halen kulaklarımızda. Atatürk gibi idealist balalar yetişsin diye ülkemizden 5 bin kilometre uzağa, Orta Asya'nın zirvesine, Tanrı Dağları'na Atatürk'ün adını yazdık. Başöğretmen Atatürk ve onun gibi idealist, vatan, millet, bayrak sevgisiyle dolu nesiller yetiştiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun."

Bir öğrenci velisi anne de kreşin açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Narın'da bu okullardan az olduğu için çocuklarımıza yetmiyordu. Şimdi çocuklarımız çok seviniyor. Türk kardeşlerimize çok teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Kreşte çocuğu eğitim gören bir baba ise "Narın'daki kreş eksikliği karşısında çocuklarımızı, bizleri çaresiz bırakmadılar. Türk kardeşlerimize Narın'da yaşayanlar olarak teşekkür ederiz." sözleriyle duygularını aktardı.

250 çocuğun eğitim aldığı iki katlı kreşte, çocuklar için sınıf, kapalı oyun alanı, yemekhane, uyuma salonu ve oyun parkı bulunuyor.


Atatürk Kreş ve Anaokulu Gündüz Bakım Evi Etimesgut Belediyesi etkinlik Kırgızistan Narın Öğretmenler Günü