Tarihi Ulus İş Hanı'ndaki restorasyon çalışmaları sürüyor

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediyesinin tarihi Ulus İş Hanı'nda gerçekleştirdiği bakım, onarım ve tadilat çalışmalarının...

Ankara Büyükşehir Belediyesinin tarihi Ulus İş Hanı'nda gerçekleştirdiği bakım, onarım ve tadilat çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Başkentin önemli tarihi merkezlerinden biri olan Ulus'ta başlatılan dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Ulus'un yepyeni bir görünüme kavuşturularak eski günlerdeki gibi cazibe merkezi haline getirilmesi hedefleniyor.

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı ile Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerince sürdürülen çalışmalar kapsamında, Ulus İş Hanı'nın özgün mimarisi korunarak değiştirilmiş dükkan cepheleri aslına uygun olarak düzenleniyor.

Ulus İş Hanı'nın çatısında gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, sonradan konulan klima elemanları kaldırılırken blokların havalandırılması için ünite sistemi yerleştiriliyor. Kenetli bakır çatı kaplaması, özgüne uygun malzeme ve tekniklerle yenileniyor.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından yapının bir bölümü, teknoloji merkezi olarak üniversite öğrencilerinin ve genç girişimcilerin kullanımına açılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi