TARSİM heyeti Hakkari'yi ziyaret etti

TAKİP ET

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) heyeti Hakkari'de ziyaretler gerçekleştirdi. Tarım Sigortaları Havuzu'ndan...

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) heyeti Hakkari’de ziyaretler gerçekleştirdi.

Tarım Sigortaları Havuzu'ndan (TARSİM) yapılan açıklamaya göre, Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi’nin yurt genelinde yaygınlaştırılması, üretici ve yetiştiricilerin talep ve beklentilerinin tespit edilmesi ve paydaş kurumlarla olan iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı ve TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi Kâmil Özdemir, TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Bekir Engürülü ve beraberindeki heyet, 14 Eylül'de Hakkari’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

TARSİM Heyeti program çerçevesinde ilk ziyaretini, TARSİM Van Bölge Müdürlüğü’ne gerçekleştirerek, bölgesel düzeyde sürdürülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Ziyaretin devamında ise Hakkari Valisi Ali Çelik ve Hakkari İl Tarım ve Orman Müdürü Cemal Özkan ile temaslar gerçekleştirilerek "Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı’nda Devlet Destekli Tarım Sigortası"na ilişkin memnuniyet düzeyinin artırılması, bu alandaki beklentilerin tespit edilebilmesi ve bölge müdürlüğüne bağlı iller özelinde sigortanın yaygınlaştırılarak, penetrasyon oranının artırılması yönünde yapılabilecek çalışmalar hakkında görüşüldü.

Heyet son olarak, eksperlerle bir araya geldiği hasar durum değerlendirme toplantısında, sahadaki operasyonel süreçler hakkında bilgi aldı.

Eksperlere, risk inceleme ve hasar tespit işlemlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar ve yeni dönemde risk ve hasar operasyon sürecine yönelik yapılacak yenilikler hakkında mesajlar verildi.

TARSİM