Tayland Başbakanı Thavisin, turistik bölgelere Çin polisi yerleştirme planı olmadığını söyledi

TAKİP ET

Tayland Başbakanı Srettha Thavisin, Çinli turistlerin kendilerini güvende hissetmeleri için ülkenin çeşitli turistik...

Tayland Başbakanı Srettha Thavisin, Çinli turistlerin kendilerini güvende hissetmeleri için ülkenin çeşitli turistik bölgelerine Çin polisini yerleştirme planı olmadığını belirtti.

Bangkok Post'un haberine göre, Başbakan Thavisin, Tayland Turizm Başkanlığınca dün yapılan, Çinli turistlerin kendilerini güvende hissetmeleri için turistik bölgelere Çin polisini yerleştirme hakkında görüşmeler yapıldığına dair açıklamaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Thavisin, Çin polisi ile yalnızca Tayland'da aktif olabilecek suç grupları hakkında "bilgi alışverişi" için işbirliği yapmak istendiğini ve bunun Çinli turistlerin emniyetini arttıracağını söyledi.

Söz konusu işbirliğinin Tayland'a Çinli polis personelinin yerleştirilmesini içermeyeceğini ifade eden Thavisin, konu hakkındaki tartışmanın bir iletişimsizlikten kaynaklandığını kaydetti.

Tayland Turizm ve Spor Bakanlığına bağlı Turizm Başkanlığı 13 Kasım'da, Çinli turistlerin kendilerini güvende hissetmeleri için ülkenin çeşitli turistik bölgelerine Çin polisini yerleştirme hakkında görüşmeler yapıldığını açıklamıştı.

Turizm Başkanlığı Yöneticisi Thapanee Kiatphaibool, "Çin polisi devriye programı için Çin Büyükelçiliğiyle iletişim içerisindeyiz." ifadelerini kullanmıştı.

Tayland hükümet sözcüsü Chai Wacharonke de, planın Tayland'daki Çin mafya gruplarıyla başa çıkmak için uygulanacağını kaydederek, "Çin mafya grupları kendi polislerinden korkuyor." açıklamasında bulunmuştu.

Konu kamuoyunda tepkilere yol açmış, Tayland vatandaşları ülkenin egemenliğiyle ilgili endişelerini dile getirmişti.

Çin polis Tayland