Tayvan'da iktidar partisinin genel başkanlığına Başkan Yardımcısı Lai Ching-te seçildi

TAKİP ET

Çin ile egemenlik ihtilafı içindeki Tayvan'da iktidardaki Demokratik İlerici Partinin (DPP) genel başkanlık...

Çin ile egemenlik ihtilafı içindeki Tayvan'da iktidardaki Demokratik İlerici Partinin (DPP) genel başkanlık seçimini Başkan Yardımcısı Lai Ching-te kazandı.

Tayvan ajansı CNA'nın haberine göre, Lai, tek aday olarak girdiği seçimde, parti üyelerinin yüzde 99'undan fazlasının desteğini alarak genel başkanlığa seçildi.

Mayıs 2020'den bu yana Tayvan lideri Tsai Ing-wen'in yardımcılığını üstlenen Lai, genel başkanlığı üstlenmesiyle Ada'da 2024'te yapılacak liderlik seçimi için partinin en güçlü adaylarından biri konumuna geldi.

Tsai, DPP'nin Ekim 2022'de yapılan yerel seçimlerde, partinin 1986'daki kuruluşundan bu yana en kötü performansı göstermesinin ardından genel başkanlıktan istifa etmişti.

DPP, yerel seçimlerde 22 belediyenin yalnızca 5'ini kazanabilirken, ana muhalefetteki Milliyetçi Parti (Koumintang/KMT) 14 belediyeyi kazanarak rakibine açık üstünlük sağlamıştı.

İktidardaki ikinci dönemini sürdüren Tsai, 2024'te yapılacak liderlik seçimlerine dönem sınırlaması nedeniyle katılmayacağından parti liderlik seçimine yeni adayla girecek.

Demokratik İlerici Parti (DPP) Genel Başkan Lai Ching-te Tayvan Tsai Ing-wen