TBMM Başkanı Kurtulmuş Prag'da ikili temaslarda bulundu

TAKİP ET

Kurtulmuş, Avusturya Meclis Başkanı Sobotka ve Bosna-Hersek Parlamentosu Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı Zvizdic ile görüştü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kırım Platformu 2'nci Parlamenter Zirvesine katılmak üzere geldiği Çekya'nın başkenti Prag'da, Avusturya Ulusal Meclis Başkanı Wolfgang Sobotka ve Bosna-Hersek Parlamentosu Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı Denis Zvizdic ile ayrı ayrı bir araya geldi.

Prag Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen görüşmelerde, parlamentolar arası ilişkiler, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Avusturya Ulusal Meclis Başkanı Sobotka ile görüşmesinde, Avusturya'daki Türk toplumunun iki ülke ilişkilerinin gelişmesinde önemli rolü olduğunu belirtti.

Kurtulmuş, Avusturya ile ikili ticaretin ilerleme kaydettiğini dile getirerek, ticaret hacminin artmasını arzuladıklarını ifade etti.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarına değinen Kurtulmuş, uluslararası camianın acil insani yardım için derhal çözüm bulması gerektiğini vurguladı. İnsani yardımların Gazze’ye ulaştırılmasının desteklenmesi gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, bu konuda politik tartışmanın olmaması gerektiğine işaret etti.

- Zvizdic ile görüşme

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bosna-Hersek Parlamentosu Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı Zvizdic ile görüşmesinde ise Bosna-Hersek'in dost ve müttefik bir ülke olduğunu, Bosna'daki her gelişmeyi yakından takip ettiklerini dile getirdi.

Türkiye ile Bosna-Hersek arasında derin, kültürel ve tarihi bağların bulunduğunu ve iki ülkenin birbirine yürekten bağlı olduğunu anlatan Kurtulmuş, uluslararası her platformda Bosna'yı desteklediklerini kaydetti.

Kurtulmuş, Avrupa Birliği ve NATO sürecinde de Türkiye'nin Bosna-Hersek'e desteğinin tam olduğunu ifade etti.

Zvizdic ise Türkiye ile Bosna-Hersek ilişkilerinin artarak sürmesi temennisinde bulundu.

Türkiye'deki iş insanlarının Borsa-Hersek'te yatırım yapmasını arzu ettiklerini aktaran Zvizdic, TBMM Başkanı Kurtulmuş'u ülkesine davet etti.

Bu arada Kurtulmuş, Çekya Cumhurbaşkanı Petr Pavel ve Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Rıfat Çubarov ile de ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.

Avusturya Ulusal Meclis Başkanı Wolfgang Sobotka Bosna-Hersek Parlamentosu Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı Denis Zvizdic Kırım Platformu 2'nci Parlamenter Zirvesi TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş