TBMM Başkanvekili Adan, depremzedelerle iftarda bir araya geldi:

TAKİP ET

"Evinde banyosundaki veya mutfağındaki bir kapak kırıldığı zaman onu bir haftada yapamayacak olanlar, depremde devletin olmadığı noktasında birtakım dedikodular yayıyorlar. Bazı siyasiler deprem bölgesini istismar ettiler. Oysa devletimiz oradadır"

TBMM Başkanvekili Celal Adan, "Evinde banyosundaki veya mutfağındaki bir kapak kırıldığı zaman onu bir haftada yapamayacak olanlar, depremde devletin olmadığı noktasında birtakım dedikodular yayıyorlar. Bazı siyasiler deprem bölgesini istismar ettiler. Oysa devletimiz oradadır." dedi.

Adan, MHP İstanbul İl Başkanlığının depremzede vatandaşlar için Kağıthane Yeni Kültür Merkezi'nde düzenlendiği iftar programına katıldı.

Programda konuşan Adan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile gezdiklerini söyledi.

Deprem bölgesinde asrın felaketiyle karşı karşıya kalındığını gördüklerini aktaran Adan, "Eğer bu deprem Avrupa'da olsaydı, Almanya'da olsaydı, Fransa'da olsaydı, Amerika'da olsaydı bu iller terk edilirdi. Asla bu illerin içerisine girip düzeltme iradesine öncülük yapmazlardı." dedi.

Adan, Kovid döneminde milletin birlik ve beraberlik içinde devletle bütünleştiğini, hastane kapısında tek bir insanın "Ben tedavi görmedim." demediğini ancak Avrupa'da, Amerika'da her tarafta parası olmayanın hastane kapısında öldüğü manzaralarla karşılaşıldığını kaydetti.

Zor günde dayanışma gösteren çok büyük bir milletin evlatları olduklarını vurgulayan Adan, bunu deprem zamanında gördüklerini söyledi.

Adan, deprem mağdurlarının da bugün programda olduğunun altını çizerek, "Onlar biliyorlar. Ağrı'dan Edirne'ye kadar sivil toplum örgütleri bir taraftan yemek veriyorlar, bir taraftan çadır kuruyorlar, bir taraftan teknoparklar kuruyorlar, bir taraftan çocuklara oyuncak dağıtıyorlar. Devlet Başkanımız, Sayın Genel Başkanımız herkesi kucaklıyor. Orada kısa bir zaman içerisinde vatandaşlarımız Allah'tan sonra devletimizin yanında olduğunu gördüler." diye konuştu.

Bu sürecin atlatılmaya çalışıldığını kaydeden Adan, "Ama evinde banyosundaki veya mutfağındaki bir kapak kırıldığı zaman onu bir haftada yapamayacak olanlar, depremde devletin olmadığı noktasında birtakım dedikodular yayıyorlar. Bazı siyasiler deprem bölgesini istismar ettiler. Oysa devletimiz oradadır." ifadelerini kullandı.

- "Bütün dünya buradaki mücadeleyi takdir etmektedir''

TBMM Başkanvekili Celal Adan, orada görev yapan bakanların, deprem bölgesindeki problem bitinceye kadar oradan ayrılmayacakları noktasında bir irade ortaya koyduklarını vurgulayarak, "Askerimiz, polisimiz, sivil toplum örgütlerimiz, Diyanet İşleri Başkanlığımız bir bütün şekilde oradaki yaraları sarmakta. Bütün dünya buradaki mücadeleyi takdir etmektedir. Fakat bazı siyasilerimizin gözü görmüyor, kulağı duymuyor." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin 1-2 televizyon kanalında bir istismarla karşı karşıya kaldığına dikkati çeken Adan, "Sanki hiçbir şey olmamış gibi. Oysa ben oraya gittim. Devlet Başkanımızla beraber, Sayın Genel Başkanımızla beraber gittik. Her ilde adeta mitingler yapıldı. Vatandaş geldi, 'Cenabı Allah'a şükürler olsun ki böyle bir devletimiz var.' dedi'' ifadelerini kullandı.

Adan, iftarın, bir daha milletin böyle bir felaketle karşılaşmamasına, milletin birlik, beraberliğine, devletin daha yüce olmasına vesile olmasını diledi.

MHP İstanbul İl Başkanı Sertel Selim ise depremde çok büyük kayıplar yaşandığını anımsatarak, "Milli birlik ve beraberlikle sosyal, siyasal ve ekonomik normalleşmenin bir an önce sağlanması için, devletimiz ve milletimizle birlik, beraberliğin en üst noktasını teşkilatlarımız ve Cumhur İttifakı'nın her bir ferdi göstermiştir, göstermeye devam edecektir." dedi.

DEPREM depremzede iftar MHP İstanbul İl Başkanlığı TBMM Başkanvekili Celal Adan