TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Kılıç, Köln'de vatandaşlarla bir araya geldi

TAKİP ET

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, Almanya'da yaşayan...

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, Almanya'da yaşayan Türklerle bir araya geldi.

Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu'nun Almanya'da gerçekleştirdiği 5 günlük resmi temaslar çerçevesinde Almanya'da bulunan Kılıç, ziyaretlerinin son gününde Köln'deki Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Merkezinde UID yöneticileri, üyeleri ve vatandaşlarla buluştu.

Kılıç, "Burada yaşayan herkes Almanya'nın dili olan Almancayı en iyi şekilde konuşmalı. Almanlardan daha iyi Almanca konuşmalıyız. Almancaya Almanlardan daha iyi hakim olmamız gerek, tabii Türkçeyi de unutmadan. Ana lisanınızı, Türkçenizi de muhafaza ederek, koruyarak, bilerek... Çünkü ana dilini bilen başka bir lisanı daha iyi öğrenir." diye konuştu.

Almanya'daki tüm meslek dallarında etkin olmanın önemine değinen Kılıç, şunları kaydetti:

"Topluma fayda sağlamak açısından farklı iş kollarında, örneğin tıpta, hukukta, mühendislikte, öğretim görevliliğinde, aile danışmanlığında, memuriyette yer almalıyız. Ben burada çok Türk kökenli polis görüyorum. Hatta Cumhurbaşkanımız ile buraya geldiğimizde korumasını sağlayan Alman polis memuru Türktü, arabada Türkçe konuşmuştuk. Dolayısıyla güvenliğinden de tutun her alanda görev alan bir toplumdan bahsediyoruz. Almanya'nın geleceğine bugüne kadar nasıl katkı verdiyseniz, köklerinizi ve geldiğiniz ülkeyi unutmadan bundan sonra yine katkı vermeye devam edeceksiniz."

Alman hükümetinin, Türklere çifte vatandaşlık yolunu açacak kanun hazırlığında olduğunu dile getiren Kılıç, yıl içinde çifte vatandaşlık konusunun nihayete kavuşacağını tahmin ettiğini, bunun da burada yaşayan Türk toplumu için olumlu olacağını vurguladı.

Türkiye'de yapılacak seçimler için yine yurt dışında sandıklar kurulacağını hatırlatan Kılıç, Almanya'da yaşayan Türklere bu yıl Türkiye'de yapılacak seçimler için mutlaka sandığa gitmeleri çağrısı yaptı.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç