TBMM Genel Kurulu

TAKİP ET

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç: - "Halkımızın ekonomik refahını artırmak için her türlü tedbiri alıyoruz"

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, halkın ekonomik refahını artırmak için her türlü tedbiri aldıklarını söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, gündem dışı konuşmalardan sonra grup başkanvekilleri yerlerinden söz aldı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin "Türk lirasını değerli hale getirirseniz sanayi yavaşlar, işsizlik olur" dediğini aktararak, "Hükümetinizi hiç olmazsa asgari ölçüde ciddiyete davet ediyoruz. Sorumluluk sahibi bir bakanın böyle bir sorumsuz beyanda bulunmasını yadırgadık." diye konuştu.

Yapılanın "uluslararası sermaye taşeronluk" olduğunu ileri süren Dervişoğlu, "Türk lirasını değersizleştirerek kendi vatandaşlarınızı ev alamayacak, kira dahi ödeyemeyecek bir yoksulluğa sürükleyen de sizsiniz. Daha ne kadar Türk lirasına hasımlık edeceksiniz? Daha ne kadar Türk milletini fakirleştireceksiniz?" diye sordu.

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, Türkçenin ve Türk kimliğinin hedef alındığı bugünlerde ilk Türkçe sözlüğün yazarı Kaşgarlı Mahmut başta olmak üzere Türkçeye tarih boyu hizmet eden bütün abide şahsiyetleri rahmetle ve minnetle andıklarını söyledi.

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, ekonomik kriz nedeniyle antidepresan ilaçlar kullanımında artış olduğunu iddia ederek, yoksulluğun ve gelir adaletsizliğinin giderilmesinin, bu sorunun giderilmesinde temel rol oynayacağını söyledi. Oluç, "Bu iktidar, milleti hasta etti." dedi.

- "EYT'yi hemen bekliyoruz"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 2021 yılının Ocak ayında 2 bin 826 lira olan asgari ücretle 1990 ekmek alınırken, şimdi 1701 ekmek alındığını belirtti.

Altay, 2 bin 826 lira olan asgari ücretle 3 bin 139 yumurta alınırken şimdi 2 bin 762 yumurta alındığını, aynı asgari ücretle 54 kilo dana eti alınırken şimdi 37 kilo dana eti alındığını iddia ederek, "Vatandaşın, etini, yumurtasını, ekmeğini çalmışsınız." dedi.

"4 aydır niye bekliyorsunuz, EYT'yi niye getirmiyorsunuz? 2 buçuk milyon hane uyku uyumuyor." diyen Altay, "Staj mağdurlarının sorununu çözecek olan da EYT'yi çözecek olan da TBMM'dir ve çözülecek. EYT'yi hemen bekliyoruz. Dul ve yetim aylıklarında iyileştirmeyi hemen istiyoruz. Getirin, geçirelim. Milletin sorunlarına bu kadar duyarsız kalmanızı da millet 14 Mayıs'ta gerekli cevabı 'Yeter söz milletin' deyip verecek, hiç şüpheniz olmasın." değerlendirmesinde bulundu.

- "2002'de asgari ücret 100 dolarken bugün 455 dolar"

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, alım gücünü arttırmak, küresel enflasyona karşı vatandaşları korumak için çok önemli tedbirler aldıklarını belirterek, 2002'de AK Parti iktidara geldiğinde asgari ücretin 100 dolarken bugün 455 dolar olduğuna dikkati çekti.

Ülkenin gayri safi milli hasılası arttıkça halkın alım gücünü de artırmaya devam ettiklerini kaydeden Tunç, CHP Grup Başkanvekili Altay'ın verdiği rakamların doğru olmadığını söyledi.

Asgari ücretteki artışın memnuniyetle karşılandığını anlatan Tunç, "Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili artık son aşamadayız. Devraldığımız bu problemi çözeceğiz." dedi.

Kısa süre içerisinde EYT ile ilgili düzenlemenin Genel Kurul gündemine geleceğini bildiren Tunç, ilk etapta 2 buçuk milyon vatandaşın, sonrasında da 4 milyon 800 bin vatandaşın bu düzenlemeden yararlanacağını belirtti.

Borç yapılandırmasıyla ilgili bir yasa teklifi hazırlıkları olduğunu ve Meclis'in gündemine getireceklerini dile getiren Tunç, "Peyderpey halkımızın ekonomik refahını artırmak için her türlü tedbiri alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Refah tbmm genel kurulu Yılmaz Tunç