TDV "Hediyem Kur'an Olsun Projesi" ile 85 ülkede 1,5 milyon Kur'an-ı Kerim hediye etti

TAKİP ET

TDV Genel Müdürü İzani Turan: - "2023 yılında toplam 300 bin adet Kur'an-ı Kerim dağıtmayı hedefliyoruz"

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) 2016-2022 arasında 1 milyon 500 bin Kur'an-ı Kerim’i Türkiye ile birlikte 85 ülkede ihtiyaç sahiplerine hediye etti.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının "Hediyem Kur’an Olsun" projesi kapsamında TDV'nin Türkiye'nin yanı sıra 85 ülkede, 40 dil ve lehçede bastırılan 1 milyon 500 bin Kur’an-ı Kerim ihtiyaç sahiplerine hediye ettiği bildirildi.

TDV Genel Müdürü İzani Turan, konuya ilişkin değerlendirmesinde, ülke genelinde başta hastaneler, cezaevleri ve eğitim kurumlarına Kur'an-ı Kerim hediye ettiklerini kaydederek, yurt dışında da yetimhaneler, medreseler, okulların yer aldığı çeşitli kurumlara toplumların manevi eksikliğini giderecek çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.

İzani Turan, Afrika ülkelerindeki çocukların tahta ve deri parçaları üzerinde Kur'an-ı Kerim'i öğrenip hafızlık yapmaya çalıştıklarını aktararak, "2016-2022 yılları arasında yurt içi ve yurt dışı olmak üzere bastırdığımız 1 milyon 500 bin Kur'an-ı Kerim'i Türkiye ile birlikte 85 ülkede ihtiyaç sahiplerine hediye ederek yaşantılarını Kur'an eksenli şekillendirmelerine yardımcı olduk." değerlendirmesini yaptı.

Turan, gelen bağışlar doğrultusunda ihtiyaçların belirlenerek Kur'an-ı Kerim basımlarının gerçekleştirildiğini belirterek, "2023 yılında ise toplam 300 bin adet Kur'an-ı Kerim dağıtmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız tamamlandıktan sonra inşallah ihtiyaç sahibi kardeşlerimize Allah'ın kelamını ulaştırmış olacağız." bilgisini verdi.

"Hediyem Kur'an Olsun" projesi kapsamında isteyenler KURAN yazıp 4333'e SMS göndererek, "bagis.tdv.org" sitesinden çevrimiçi olarak veya bankalar yoluyla bağış yapabilecekler.

TDV