TDV "Zekat Hesaplama Uygulaması"na yeni hizmetler eklendi

TAKİP ET

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan: - "Ücretsiz kullanılan uygulamanın ara yüzü sade ve daha anlaşılır şekilde yenilendi. Zekatın nasıl hesaplanacağıyla ilgili bilgi sayfası hazırlandı. Kategori bazlı hesaplama, sepette tutma imkanı sağlandı"

Türkiye Diyanet Vakfı "Zekat Hesaplama Uygulaması "na yeni hizmetler eklendi.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamaya göre, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu rehberliğinde, vatandaşların, hangi cinsten malı varsa onun zekatını kolaylıkla hesaplayabildiği "Zekat Hesaplama Uygulaması"na kazandırılan yeni özellikler hakkında bilgi verildi.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, uygulamaya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Vatandaşların zekatlarını kolayca hesaplayabilmeleri için oluşturduğumuz ve büyük ilgi gören uygulamamızı daha da geliştirdik. Ücretsiz bir şekilde kullanılan uygulamanın arayüzü sade ve daha anlaşılır şekilde yenilendi. Zekatın nasıl hesaplanacağı ile ilgili bilgi sayfası hazırlandı. Kategori bazlı hesaplama, 'sepette tutma' imkanı sağlandı, 'borçlar' ve 'alacaklar' kısmı eklendi." ifadelerini kullandı.

Tüm dijital platformlarda çalışabilen uygulama üzerinden yapılan zekat hesaplarının PDF olarak görüntülenerek kaydedildiğini ve döviz kurlarının da anlık görüntülenebildiğini aktaran Turan, vakfın yayın organı olan "İyilik Bülteni"nin dijital haline uygulama üzerinden ulaşılabildiğini, ziyaret edenler arasında 7,5 milyon kişinin zekat hesaplaması yaptığını dile getirdi.

Turan, zekat ibadetinin malı temizleyerek bereketlendirdiğini ve toplumsal dayanışmanın en güzel örneği olduğunu belirterek yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirdiğini aktardı. Uygulama üzerinden vatandaşların mal varlığını hesaplayıp zekat vermesi gereken miktarı ihtiyaç sahiplerine de ulaştırabildiğini kaydeden Turan, "Vakfımıza bağışlanan zekatları eğitim, alışveriş yardım kartı, bayramlık, sağlık, kriz bölgeleri, yangın, sel, deprem, aşevi ve yetimlerimize yönelik ihtiyaca binaen yardım olarak ulaştırıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Zekat hesaplamak isteyenler, "zekathesapla.tdv.org” internet adresine girerek veya yapılan işlemlerin ardından vatandaşların uygulamada üst kısımda yer alan "zekat ver" butonuna tıklayarak "bagis.tdv.org" sayfasından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için bağış gerçekleştirebilecek.

Türkiye Diyanet Vakfı Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan Zekat Hesaplama Uygulaması