Team Paribu, deprem bölgesinde spor alanları kuracak

TAKİP ET

Paribu Üst Yöneticisi Yasin Oral: "Tüm odağımızı deprem bölgesine çevirdik. Sporla iyileştirme konusunda yapabileceğimiz çalışmalar üzerinde duruyoruz"

Team Paribu Seninle Afet Bölgesi Spor Alanları Projesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Feriye Ortaköy Galeri'de gerçekleştirilen toplantıya, Paribu Üst Yöneticisi (CEO) Yasin Oral, milli sporculardan karateci Dilara Bozan, yüzücü Nida Eliz Üstündağ, pentatlet İlke Özyüksel, atlet Ersu Şaşma ve güreşçi Kerem Kamal katıldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Yasin Oral, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere verecekleri destek konusunda bilgi verdi.

Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşları anan Oral, "Felaketin ilk gününden itibaren sahada aktif bir şekilde elimizden gelen her şeyi yapmaya çalıştık. Yeni nesilleri hedef alarak, ülkemizdeki potansiyeli açığa çıkarmak için yaptığımız geliştirmeler içerisinde bütün odağımızı deprem felaketiyle ilgili dönüştürmeye karar verdik. Bununla ilgili birçok yol haritası hazırladık. Team Paribu'nun yol haritası bununla beraber tekrar şekillendi. Tüm odağımızı deprem bölgesine çevirdik. Sporla iyileştirme konusunda yapabileceğimiz çalışmalar üzerinde duruyoruz." diye konuştu.

Team Paribu Proje Yöneticisi Murat Tankut da ekip olarak tamamen deprem bölgesine odaklandıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Team Paribu Seninle projesiyle geçen yıl, Türkiye'nin farklı şehirlerinde 28 okulun spor malzemesi ihtiyacını gidererek 10 binin üzerinde öğrenciye ulaştık. Bu sene hedefimiz bu sayıları artırmaktı. Fakat maalesef hepimizi derinden üzen deprem felaketiyle karşılaştık. Daha sonra bölgeye nasıl fayda sağlayabileceğimizi düşündük. Sonunda Team Paribu sporcularının da dahil olduğu Team Paribu Seninle Afet Bölgesi Spor Alanları Projesi'ni hayata geçirmeye karar verdik. Afet bölgesinde yer alan genç ve çocukların deprem sonrasında hayata yeniden bağlanmaları ve sosyal beceriler edinebilmeleri için çeşitli aktiviteler organize edeceğiz. Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman'daki yaşam kentlerinde spor alanları oluşturmayı hedefliyoruz. Bu kentlerde çok amaçlı sahalar inşa edeceğiz."

Team Paribu ekibinde yer alan psikolog Berceste Şeber ile Işık Doğa Akdemir de Team Paribu Seninle Afet Bölgesi Spor Alanları Projesi çerçevesinde yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Milli sporcular Dilara Bozan, Nida Eliz Üstündağ, İlke Özyüksel, Ersu Şaşma, Kerem Kamal da projeye yapacakları katkılar ve yeni dönem hedefleriyle ilgili görüşlerini dile getirdi.

Team Paribu Team Paribu Seninle Afet Bölgesi Spor Alanları Projesi Yasin Oral