Tennessee Eyalet Meclisi'nden ihraç edilen Demokrat üyelerin görevlerine iadesi için süreç başlatıldı

TAKİP ET

ABD'nin Tennessee eyaletindeki kent meclisleri, öğrenci protestolarına katıldıkları için ihraç edilen Eyalet...

ABD'nin Tennessee eyaletindeki kent meclisleri, öğrenci protestolarına katıldıkları için ihraç edilen Eyalet Meclisi'nin Demokrat üyelerinin koltuklarına geri dönmeleri için harekete geçti.

Nashville ve Memphis kent konseyleri, geçen hafta ihraç edilen Demokrat temsilciler Justin Jones ve Justin Pearson'ın, Cumhuriyetçilerin ağırlıkta olduğu Tennessee Eyalet Meclisi'ndeki görevlerine iadesi için gerekli süreci başlattı.

Nashville Metro Konseyi, üyelerinin çoğunluğunun Jones'u geçici aday olarak Eyalet Meclisi'ne gönderme isteğini kamuoyuyla paylaşması üzerine, bugün bir oylama gerçekleştirecek.

Oylamada Jones'un, geçici kent üyesi olarak Eyalet Meclisi'ne dönmesine kesin gözüyle bakılırken daha sonra yapılacak özel seçime de aday gösterilmesi bekleniyor.

Eyalet Meclisi'nde geçen hafta yapılan oylama sonucu temsilcisini kaybeden Mephis bölgesinde Shelby İlçe Komisyonu da çarşamba günü yapacağı oylamada Eyalet Meclisi'nde boşalan koltuğa göndereceği geçici temsilciyi oylayacak.

İki oylamada da sürpriz yaşanmaması durumunda, Jones ve Person, daha sonra yapılacak özel seçime kadar, koltuklarına tekrar kavuşmuş olacak.

Tennessee eyaleti yasalarına göre kent meclisleri, Eyalet Meclisi'nde boşalan koltukları için, özel bir seçim yapılana kadar geçici temsilci atayabiliyor.

- Olay

Tennessee Eyalet Meclisi'ndeki uzun tartışmaların ardından cuma günü yapılan oylamada, Demokrat üyelerden Justin Pearson ve Justin Jones ihraç edilirken Cumhuriyetçiler yeterli sayıya ulaşamadıkları için diğer Demokrat üye Gloria Johnson sandalyesinde kalmıştı.

Cumhuriyetçi Meclis Başkanı Cameron Sexton, okul saldırısı-yla ilgili 3 Nisan'da yapılan protestoda öğrencilere destek veren 3 üyenin ihraç edilebileceğini söylemişti.

Söz konusu protestoya katıldıkları için 3 Demokrat Meclis üyesinin ihraç edilmek istenmesi üzerine Tennessee Demokrat Parti yönetimi, seçmenleri, temsilcilerine sahip çıkmaya çağırmıştı.

ABD'nin Tennessee eyaletinin Nashville kentinde bulunan "The Covenant" adlı özel Hristiyan okulunda 27 Mart'ta düzenlenen silahlı saldırıda 3'ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetmesi üzerine protestolar düzenlenmişti.

iki meclis üyesinin ihracı öğrenci protestoları silahlı okul saldırısı Tennesse Eyalet Meclisi