TESK Başkanı Palandöken'den Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası mesajı

TAKİP ET

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yerli üretimin artırılmasının...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yerli üretimin artırılmasının milli ekonomi için önemli olduğunu belirterek, "Dünyanın ekonomik sıkıntı içinde olduğu bu dönemde bizlere düşen görev, her alanda öncelikli tercihimizi yerli üründen yana kullanmak olmalı." ifadesini kullandı.

Palandöken, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

Dünyada ekonomik sıkıntıların ortaya çıktığı bu dönemde yerli malı kullanmanın ve tutumlu davranmanın öneminin daha da arttığını vurgulayan Palandöken, "Dünyanın ekonomik sıkıntı içinde olduğu bu dönemde bizlere düşen görev, her alanda öncelikli tercihimizi yerli üründen yana kullanmak olmalı. Paramız yurt dışında değil yurt içinde kalmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, Türkiye'nin son dönemde savunma sanayisinde, otomotiv sektöründe yerli ve milli olma yolunda ilerlediğine dikkati çekti.

Yerli üretimin genişletilerek artırılmasının milli ekonomi için önemli olduğuna işaret eden Palandöken, şunları kaydetti:

"Üretimin artması ve dışa bağımlılığın azalması bir ülkenin kalkınmasını, büyümesini ve uluslararası alanda söz sahibi olmasını sağlar. Bu kapsamda vatandaşlara ve esnafımıza düşen görev ise tarımdan hayvancılığa, tohumculuktan sanayiye, tekstilden teknolojiye kadar tüm ürünlerde öncelikle yerli üretimi tercih etmektir. Üretimin artmasıyla birlikte israf önlenmeli. Tutumlu olma ve yatırım yapma alışkanlığı küçük yaşlarda edinilir. Çocuklarımıza daha okul sıralarından başlayarak tutumlu olma, para biriktirme ve israftan kaçınma gibi alışkanlıklar kazandırılmalı. Yerli malı kullanmayı teşvik edici kamu spotları oluşturulmalı."

Bendevi Palandöken TESK Türk Malları Haftası Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu