TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den "10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü" mesajı

TAKİP ET

ANKARA Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Atatürk'ün sadece...

ANKARA Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Atatürk'ün sadece Türk milletinin değil, tüm insanlığın ve dünyanın saygı duyduğu bir lider olduğunu belirterek, "Türk milletini herkes tarafından saygı duyulur bir hale getirmiş ve bizlere laik, yenilikçi bir ülke bırakmıştır, bizler ise Atatürk’ten aldığımız bu emaneti muhafaza etmeli ve daha da ileriye taşımalıyız." ifadesini kullandı.

Palandöken, "10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İstiklal Savaşı'nın başkumandanı, Cumhuriyetin kurucusu, fikirleri ve yaptığı işlerle herkesin gönlünde yer edinmiş Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü tüm esnaf ve sanatkar camiası adına ölümünün 84. yıl dönümünde saygı ve minnetle andığını vurgulayan Palandöken, Atatürk'ün yaptığı işler ve gösterdiği mücadeleyle her zaman saygıyla anılacağını, fikirlerinin kuşaktan kuşağa aktarılacağını ifade etti.

- "Atatürk’ten aldığımız emaneti muhafaza etmeliyiz"

Palandöken, Cumhuriyeti devam ettirmek ve ülkeyi daha da ileriye götürmek için Atatürk'ün fikirleri doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk rehberliği ve insani değerlere verdiği önem ile sadece Türk milletinin değil, tüm insanlığın ve dünyanın saygı duyduğu bir lider olmuştur. Atatürk, bizlerin arasından bedenen ayrılmış olsa da bıraktığı eserler ve fikirler daima bizle yaşayacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk öngörüleri ve fikirleriyle bizlerin daha iyi şartlarda yaşayabilmesi için hayatı boyunca uğraşmıştır. Türk milletini herkes tarafından saygı duyulur bir hale getirmiş ve bizlere laik, yenilikçi bir ülke bırakmıştır, bizler ise Atatürk'ten aldığımız bu emaneti muhafaza etmeli ve daha da ileriye taşımalıyız."


10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü 84. yıl dönümü Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken