TESK ve TŞOF, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı

TAKİP ET

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile Türkiye Şoförler ve...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Palandöken, yayımladığı mesajda, milli mücadelenin 19 Mayıs'ta fiilen başladığını belirtti. 19 Mayıs 1919'un, aziz milletin imkansızlıklara rağmen bağımsızlığından asla vazgeçmeden, milli birlik ve beraberlik ruhuyla kenetlenerek başlattığı kutlu direnişin ilk adımı olduğuna dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk milleti, sömürgeci işgal kuvvetlerine karşı topyekün mücadele vererek destansı bir kurtuluş mücadelesini zaferle taçlandırmıştır. 104 yıl önce bağımsızlık meşalesinin Samsun'dan yakılmaya başlandığı bugün, Ulu Önderimiz tarafından Türk gençliğine armağan edilmiştir. Atatürk'ün 'Bütün ümidim gençliktedir' sözünden de anlaşıldığı gibi, gençlerimizi iyi yetiştirmek, geleceğimizi de iyi inşa etmek demektir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadelenin eşsiz kahramanlarını, geçmişten günümüze kadar bu vatan ve bayrak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum. Bağımsızlık mücadelemizin başladığı bu anlamlı günde Türk gençliğinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum."

- "Gençlerin, ülkemizin tarihini koruması Atamızın bize vasiyetidir"

TŞOF Başkanı Apaydın da ülkenin genci, yaşlısı, kadını, erkeği, her bir ferdinin bu büyük mücadeleyi kararlılıkla sürdürerek Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna da zemin hazırladığını vurguladı.

Tarihe yön veren bu önemli günün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edildiğini anımsatan Apaydın, "Dolayısıyla geleceğin teminatı olan gençlerin, ülkemizin tarihini, kültürünü, değerlerini ve kazanımlarını sahiplenmesi, geliştirmesi ve koruması Atamızın bize vasiyetidir. Bu vesileyle tüm şoförler ve otomobilciler camiası adına halkımızın ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için mücadele eden tüm kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Bendevi Palandöken TESK