TİHCAD'dan depremzedelere yardım

TAKİP ET

Tekstil İhracatçıları ve Çalışanları Derneği Başkanı Ergin Aydın: - "Termal içlik ve giysi üreten üyelerimiz ihracat üretimlerine ara verdiler, şu anda deprem bölgesi için üretim yapıyorlar. Üyelerimiz arasında tekstil ihracatı yapan da çalışanlar da var. Herkes kendi ölçeğinde desteğini ortaya koydu. Lojistik firması olan bir üyemiz aracılığıyla yardımları bölgeye iletiyoruz. Depremin yaralarının bir an evvel sarılması için devletimizin ve milletimizin yanındayız"

Tekstil İhracatçıları ve Çalışanları Derneği (TİHCAD), Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen depremlerin ardından depremzedelerin ihtiyaç duyacağı 2 tır malzemeyi bölgeye gönderdi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin tek yürek olduğu 10 ili etkileyen deprem felaketine yönelik ülke çapında STK'ler, kamu kurum ve kuruluşları tarafından başlatılan yardım seferberliğine TİHCAD da destek oluyor.

TİHCAD, Kahramanmaraş depreminde kayıplar yaşayan vatandaşların yaralarını sarmak için üyesi olan tekstilciler arasında yardım seferberliği başlattı. Yaklaşık 1.000 üyesi olan dernek, deprem felaketinin ardından harekete geçti. Ağır kış koşullarıyla mücadele edilen afet bölgesine gönderilmek üzere tekstil ihracatçıları ürettikleri kadın, erkek ve çocuklara yönelik kışlık hazır giyim ürünlerini dernek çatısı altında topladı.

Kazak, pantolon, çorap, mont, atkı, bere, eşofman, sweatshirt, ayakkabı, battaniye gibi 2 tır kışlık hazır giyim ürünü depremden zarar gören illere doğru yola çıktı. Tekstil ürünlerinin yanı sıra acil ihtiyaç olarak sık sık dile getirilen çocuk bezi, ıslak mendil, kadın hijyen ürünleri, gıda malzemeleri ve yiyecek de bölgeye gönderildi.

- Termal giyim ve battaniye üretimine öncelik veriliyor

Açıklamada görüşlerine yer verilen TİHCAD Başkanı Ergin Aydın, depremden canını zor kurtaran insanların dondurucu soğukta kıyafet ihtiyacı çok fazla olduğu için dernek olarak üyelere çağrı yaptıklarını belirterek, öncelikle polar battaniye üreten üyelerden battaniye temin ettiklerini bildirdi.

Aydın, evlerini kaybeden vatandaşlara ve kurtarma çalışmalarında yer alan görevlilere gönderilmek üzere termal giyim ürünlerinin önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu yönde kamu kurum ve kuruluşlarından talepler geliyor. Termal içlik ve giysi üreten üyelerimiz ihracat üretimlerine ara verdiler, şu anda deprem bölgesi için üretim yapıyorlar. Üyelerimiz arasında tekstil ihracatı yapan da çalışanlar da var. Herkes kendi ölçeğinde desteğini ortaya koydu. Lojistik firması olan bir üyemiz aracılığıyla yardımları bölgeye iletiyoruz. Depremin yaralarının bir an evvel sarılması için devletimizin ve milletimizin yanındayız. En büyük temennimiz enkaz altındaki vatandaşlarımızın bir an evvel kurtarılmasıdır. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Kurtarma ekiplerimize özverili çabalarından dolayı minnettimizi sunuyoruz. Ülke olarak birlik beraberlik zamanı, yaralarımızı hep birlikte saracağız."

DEPREM TİHCAD yardım