TİKA, Bangladeş'te sportif faaliyetlerle kız çocuklarının gelişimine katkı sunuyor

TAKİP ET

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Bangladeş'te sportif faaliyetlerle kız çocuklarının...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Bangladeş'te sportif faaliyetlerle kız çocuklarının gelişimine katkı sunuyor.

TİKA, Moulvi Bazar ve Bagerhat bölgelerinde yardıma muhtaç 300 kız çocuğu ve ailelerine yönelik "Bana Bir Şans Ver" adıyla yeni bir proje başlattı.

Projenin spor yoluyla sosyal kız çocukları ve ailelerinin gelişimini amaçlayan yardım kuruluşu Umut ve Bağımsızlık için Spor (SHI) tarafından yürütüleceği bildirildi.

SHI'nın açıklamasında, "Bu projenin amacı, futbolun kız çocuklarının desteklenmesinde bir araç olarak kullanılmasının yanı sıra kız çocukları ile ailelerinin, sahip oldukları haklar konusunda eğitilmesinde futboldan yararlanılmasıdır." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada kız çocukları ve ailelerinin yanı sıra diğer toplum üyelerinin de projeden dolaylı olarak faydalanacağı belirtildi.

Projenin ana amacının, kız çocukları için kendilerini ifade etmede bir serbest alan oluşturulması, spor aktivitelerine katılımlarında ön yargıların üstesinden gelinmesi ve haklarına dair farkındalık yaratmak olduğu açıklandı.

Proje kapsamında Moulvi Bazar Sreemangal'da 29 Aralık'ta Kızlar Arası Futbol Şampiyonası düzenlendi.

TİKA Bangladeş Koordinatörü Şevki Mert Barış ile SHI Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Sharmin Farhana, etkinlikte hazır bulundu.

Barış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin "gerçekten heyecan verici" olduğunu ve kız çocukları da dahil tüm Bangladeşlilerin Katar 2022 FIFA Dünya Kupası'na yoğun ilgi gösterdiklerini belirtti.

Barış, "Bu projeye kızların aktif biçimde katılımı sürpriz değil. Bangladeş'in çok dinamik ve yetenekli bir genç nesli var. Bangladeşli kızlar bir defa daha kendilerine imkan tanınırsa ne yapabileceklerini gösterdiler." dedi.

"Bana Bir Şans Ver" Bagerhat Bangladeş Moulvi Bazar TİKA Umut ve Bağımsızlık için Spor (SHI) yardım projesi