TİKA'dan Afganistan'da depremzedeler adına 102 fidan dikildi

TAKİP ET

Afganistan ve Türkiye dostluğunun 102'inci yılında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)...

Afganistan ve Türkiye dostluğunun 102'inci yılında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından başkent Kabil'de dikilen 102 fidan Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenlere atfedildi.

İki ülke arasında 102 yıl önce başlayan diplomatik ilişkiler münasebetiyle başkent Kabil'in Pağman ilçesinde bulunan Afgan-Türk Dostluk Korusu'nda bir tören düzenlendi.

Törende, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler adına 102 çam fidanı dikildi.

Törene TİKA Kabil Koordinatörü Fazıl Akın Erdoğan, Türkiye Maarif Vakfı Afganistan Temsilcisi Ali Karagöz, Yunus Emre Enstitüsü Afganistan Temsilcisi Hüseyin Güngör ile Kabil Belediye Başkan Yardımcısı Mevlevi Halid Sacestani katıldı.

Erdoğan, iki ülke dostluğu adına burada 2010'dan bu yana her yıl fidan diktiklerini, bu yıl da dikilen fidanları Kahramanmaraş merkezli depremde yaşamını yitiren depremzedelere atfettiklerini söyledi.

Daha yeşil bir Kabil görmeyi hedeflediklerini belirten Erdoğan,"Dostluğumuzun bir nişanesi olan ağaçların her yıl artarak, bu ormanlığımızı güzelleştirmesini amaç ediniyoruz." ifadelerini kullandı.

Kabil Belediye Başkan Yardımcısı Mevlevi Halid Sacestani ise depremin kendilerini de derinden üzdüğünü, Türkiye halkının acısını paylaştıklarını kaydetti.

Sacestani, depremde yaşamını yitirenlere rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.

Törenin ardından depremde hayatını kaybedenler için dua edildi.

Afganistan ağaçlandırma Kabil TİKA