TİKA'dan Tunus'taki turizm okullarına destek

TAKİP ET

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tunus'un Hamamat ve Susa kentlerinde bulunan iki turizm...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tunus'un Hamamat ve Susa kentlerinde bulunan iki turizm ve otelcilik okuluna bilişim teknolojileri sınıfı kurdu.

Hamamat kentindeki Hamamat Otelcilik Okulu'nda düzenlenen bilişim sınıfı açılış törenine, Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Çağlar Fahri Çakıralp, Tunus Mesleki Eğitim Ajansı Başkanı Ahmed Cemmal ile TİKA Tunus Koordinatörü Ali Fuat Cebeci katıldı.

TİKA Tunus Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Turizm sektöründeki hizmet kalitesini artırmak ve daha fazla istihdam olanakları sağlamak amacıyla 2017 yılında turizm otelcilik okullarını ihdas eden Tunus Turizm Bakanlığı, bu okulların teknik ve fiziki kapasitelerini artırmayı hedeflemektedir. Bu doğrultuda, TİKA tarafından Hammamet ve Susa'da bulunan iki pilot okulda birer bilgi teknolojileri sınıfı kuruldu." ifadelerine yer verildi.

Kurulan sınıfların Microsoft Imagine Academy ve Certiport Sertifikasyon Merkezi olarak hizmet vereceği belirtilen açıklamada, yılda 260 öğrenciye sertifikalı eğitim verilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca TİKA'nın, Tunus'taki turizm sektörünün temel bileşenleri olan insan kaynakları ve fiziki altyapıları geliştirmek amacıyla imkanları nispetinde destek olmaya ve ilgili kuruluşlarla işbirliği yapmaya devam edeceği vurgulandı.

Tunus'ta 2012'de idari ve sivil altyapıların desteklenmesi ile başlayan TİKA projeleri, sosyal, kültürel ve eğitsel altyapıların desteklenmesi, üretim sektörlerini geliştirmeye yönelik teknik donanım desteği ve kapasite artırım projeleri, emniyet, turizm, sağlık ve tarım alanları başta olmak üzere mesleki eğitim ve teknik işbirliği programlarını içeriyor.

TİKA Tunus Koordinatörlüğü Tunus